Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Όπου φτωχός κι η μοίρα του...

Λίγες ημέρες πριν, η Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ ήρθε αντιμέτωπη με μία ακόμα περίπτωση που καταδεικνύει τον ευτελισμό των ημερών μας....Η περίπτωση αφορά σε μία πολυμελή οικογένεια Ρομ που απευθύνθηκε στο Κέντρο Ημέρας της ΚΛΙΜΑΚΑ στο Ζεφύρι, αναζητώντας λύση στο πρόβλημά της.

Οι γονείς είχαν κλείσει ραντεβού για εξέταση τρίπλεξ καρδιάς στο Παίδων Πεντέλης, για τον τρίχρονο γιό τους. Το ραντεβού το έκλεισαν απόγευμα, διότι το πρωί εργάζεται ο πατέρας. Η μητέρα είναι άνεργη, και φροντίζει τα παιδιά της. Έχει βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ, ως άνεργη, το οποίο θα είναι σε ισχύ μετά από ένα μήνα και έχει ασφαλίσει και τα παιδιά της εκεί. Ο πατέρας δεν έχει ασφάλιση. Επειδή δεν είχαν τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσουν την εξέταση, απευθύνθηκαν σε μας μήπως μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Το σύστημα υγείας...βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Πρόσφατα νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, ένας άστεγος, επωφελούμενος του Κέντρου Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ.
Ο κος Σ. πάσχει από σοβαρά καρδιολογικά και κινητικά προβλήματα.

Μετά από νοσηλεία μίας εβδομάδας, ο κος Σ. έλαβε εξιτήριο την προηγούμενη Πέμπτη και οι θεράποντες ιατροί του έγραψαν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή στο βιβλιάριο Πρόνοιας.

Επειδή όμως εξήλθε από το Νοσοκομείο μεσημέρι, δεν μπόρεσε να πάρει τα φάρμακα από το Φαρμακείο του Νοσοκομείου, διότι ήταν κλειστό. Απευθύνθηκε στην Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ, προκειμένου να τον βοηθήσουμε να παραλάβει τα φάρμακά του, τα οποία του είναι άκρως απαραίτητα.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Το αίμα....ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Έχοντας πλέον αγανακτήσει με επανειλημμένες απροκάλυπτες συμπεριφορές ορισμένων συγγενών των φιλοξενούμενων σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της ΚΛΙΜΑΚΑ, αναφέρουμε μία ακόμα πρόσφατη περίπτωση κατάχρησης οικονομικών-περιουσιακών στοιχείων και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ψυχικά ασθενών.

Μία μακρινή συγγενής μιας ηλικιωμένης ενοίκου που διαμένει σε οικοτροφείο της ΚΛΙΜΑΚΑ, για μεγάλο διάστημα ταλαιπωρεί τόσο εμάς όσο και την ίδια την ένοικο...Η συγκεκριμένη συγγενής λαμβάνει και διαχειρίζεται τη μηνιαία σύνταξη ΟΓΑ της ενοίκου, χωρίς να παρέχει στην ένοικο έστω ένα μερίδιο αυτής, στερώντας της τη δυνατότητα να αξιοποιεί τα όσα δικαιούται.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Κοινωνικό Κράτος

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο πλαίσιο των επιστημονικών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει στις 27-29 Μαίου 2010 Επιστημονικό Θεματικό Συνέδριο με θέμα: "Κοινωνικό Κράτος: Κοινωνική Εργασία στο Περιφερειακό και Τοπικό Δίκτυο Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας".

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού δικτύου αποκεντρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η ενεργός συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στο σχεδιασμό και την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας προβάλλει ως επιτακτική αναγκαιότητα, στο πλαίσιο της επερχόμενης μεταρρύθμισης του μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Πολιτισμική Ετερότητα, Ιδιότητα του Πολίτη και Δημοκρατία

Παρασκευή 7 Μαιου 2010
9:00 πμ - 10:00 μμ

Περιγραφή: Πολιτισμική Ετερότητα, Ιδιότητα του Πολίτη και Δημοκρατία: Εμπειρίες, Πρακτικές και Προοπτικές

Διοργάνωση: Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εμπειρικής Εκπαιδευτικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Έρευνας του Κοινωνικού Αποκλεισμού και της Αξιολόγησης στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κοινωνικός Αποκλεισμός

2010: Ευρωπαικό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Ορισμοί και έννοιες

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα για την κοινωνική αβεβαιότητα και ένταξη («Social precarity and integration») (99), το ποσοστό του ευρωπαϊκού πληθυσμού που διατρέχει κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρώπη κυμαίνεται από 9 % έως 22 % (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, 2001). Οι άνθρωποι θεωρούνται κοινωνικά αποκλεισμένοι εάν «αποτρέπεται η πλήρης συμμετοχή τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή και/ή όταν η πρόσβασή τους σε εισοδήματα και άλλους πόρους (προσωπικούς, οικογενειακούς και πολιτισμικούς) είναι τόσο ανεπαρκής ώστε να τους αποκλείει από το να απολαμβάνουν ένα επίπεδο διαβίωσης που θεωρείται αποδεκτό από την κοινωνία στην οποία ζουν» (Gallie και Paugam, 2002).

Καλό μήνα σε όλους! Η πορεία του blog της Κεντρικής κοινωνικής Υπηρεσίας της ΚΛΙΜΑΚΑ

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...