Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δωρεάν Εξέταση Μαστού από 5/6 έως 15/6/2012 για γυναίκες 20-39 ετών

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "'Αλμα Ζωής" με σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού σε όλη την Ελλάδα. Το Πρόγραμμα Ενημέρωσης στοχεύει στην πρόληψη - έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε νέες γυναίκες, ηλικίας 20 - 39 ετών, και θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στην Αθήνα, οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14.00 έως τις 19.00  στα γραφεία του Συλλόγου "'Αλμα Ζωής", Αριστοτέλους 79-81, στη Πλατεία Βικτωρίας (4ος όροφος) από Χειρουργούς Μαστού της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ). Εάν χρειαστεί κάποια γυναίκα επιπλέον εξέταση, όπως υπερηχογράφημα ή μαστογραφία θα έχει τη δυνατότητα να την κάνει δωρεάν σε αξιόπιστο διαγνωστικό κέντρο.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να επικοινωνήσουν για τον καθορισμό ραντεβού στους Συλλόγους "'Αλμα Ζωής":

- Αθήνα: 210 8253253
- Πάτρα: 2610 222274
- Θεσσαλονίκη: 2310 285183

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Νέες κυρώσεις για την άνιση αμοιβή των γυναικών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Οι γυναίκες στην ΕΕ κερδίζουν κατά μέσο όρο 16,4% λιγότερο από τους άνδρες, ενώ ο ρυθμός της προόδου είναι εξαιρετικά αργός και σε ορισμένα κράτη μέλη, μάλιστα,  το χάσμα αμοιβών έχει διευρυνθεί. 
Οι αιτίες στις οποίες οφείλονται οι χρόνιες μεγάλες διαφορές στις αμοιβές των δύο φύλων είναι περίπλοκες και συχνά αλληλοσυνδεόμενες. 
Περιλαμβάνουν άμεσες και έμμεσες διακρίσεις καθώς και κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες όπως ο επαγγελματικός και ο εξαιρετικά οριζόντιος και κάθετος διαχωρισμός της αγοράς εργασίας, η υποτίμηση της εργασίας των γυναικών, η ανισότητα ως προς την εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής καθώς και οι παραδόσεις και τα στερεότυπα που υπάρχουν, μεταξύ άλλων, στην επιλογή εκπαιδευτικής οδού.

Να βελτιώσει την υπάρχουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων στους εργοδότες, καλεί με ψήφισμά του την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια προφανώς αναποτελεσματικής νομοθεσίας, τα κράτη μέλη έχουν κάνει μόνο μικρές αλλαγές στη νομοθεσία τους για την αντιμετώπιση του χάσματος αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων και οι κυρώσεις δεν επιβάλλονται στους εργοδότες", δήλωσε η εισηγήτρια του ΕΚ, Edit Bauer (ΕΛΚ, Σλοβακία), πριν από την ψηφοφορία.

Διάλεξη στο ΤΕΙ Αθήνας


Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας με θέμα: "Social Work as a Human Rights Profession" από τον Dr. Joseph Wronka (Professor of Social Work, Springfield College, Massachusetts USA), στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Αθήνας, στο Αιγάλεω.



Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το blog της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΚΛΙΜΑΚΑ, συμπληρώνει τρία χρόνια λειτουργίας!

Ήταν Μάιος του 2009, όταν τα πέντε τότε μέλη της Κεντρικής Κοινωνικής Υπηρεσίας με την παράλληλη στήριξη και παρότρυνση από πλευράς του φορέα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το blog...
Στόχος μας ήταν η ενημέρωση του κοινού για κοινωνικοπρονοιακά ή άλλα ζητήματα που, μέσω της εμπειρίας μας, γνωρίζαμε ότι υπήρχε ελλιπής πληροφόρηση, με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα ανθρώπων είτε να ταλαιπωρείται αδίκως είτε να μη διεκδικεί όσα δικαιούται...
Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε, έχοντας αφιερώσει πολύ χρόνο προκειμένου να αναζητήσουμε και να εντοπίσουμε χρήσιμες πληροφορίες για την ενημέρωσή σας ή απαντήσεις στα ερωτήματά σας...  
Δε φανταζόμασταν τότε, ότι αυτό το blog θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση, με τόσα πολλά σχόλια και ερωτήματα, κάτι που μας ικανοποιεί, διότι ανταποκρινόμαστε σε πραγματικές ανάγκες, άσχετα με το βάρος της ευθύνης που αυτό ενέχει ως προς την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση.
Από την επισκεψιμότητά του, τα τρία αυτά χρόνια, εισπράττουμε την αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, από όλους εσάς.
Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε και σας υποσχεθούμε ότι αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο blog της Κεντρικής Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΚΛΙΜΑΚΑ!!!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γραφεία των ΕΛ.ΤΑ. θα λειτουργούν και ως ΚΕΠ, σε περιοχές που δεν καλύπτονται από ΚΕΠ.


   Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και 
των ΕΛΤΑ, προκειμένου να προσφέρουν στο κοινό διπλές υπηρεσίες, 
συνυπέγραψαν στις 11-04-2012, οι συναρμόδιοι υπουργοί Διοικητικής 
Μεταρρύθμισης  και Μεταφορών .
Το μνημόνιο προβλέπει ότι -σε πρώτη φάση- 68 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που καλύπτουν έναν πληθυσμό περίπου 500.000 πολιτών, θα μπορούν να λειτουργήσουν και ως ΚΕΠ.
Σημειώνεται ότι στις αρχές του νέου έτους αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας.
   Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας συνάπτεται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (εφεξής: ΚΕΠ) και των ΕΛΤΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 2 του ν. 3185/2003 (Α’ 229).
Προς τον σκοπό εξυπηρέτησης των πολιτών όλης της Επικράτειας, συμφωνείται η παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ από καταστήματα των ΕΛΤΑ που λειτουργούν σε περιοχές, οι οποίες δεν καλύπτονται γεωγραφικά από τα υφιστάμενα ΚΕΠ. 
Τα άνω καταστήματα των ΕΛΤΑ θα παρέχουν δωρεάν προς τους πολίτες το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΚΕΠ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 


Σας παραθέτουμε τη λίστα με τα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. που θα παρέχουν έργο ΚΕΠ :

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Μέσω ΚΕΠ η έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για 7 επαγγέλματα υγείας

Από τα ΚΕΠ θα χορηγείται στο εξής μία σειρά εγγράφων, τα οποία δίνονταν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως προβλέπει κοινή αποφαση των υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι διοικητικές διαδικασίες για την έκδοση άδειας άσκησης των επαγγελμάτων του οπτικού, του κοινωνικού λειτουργού, του οδοντοτεχνίτη, του ψυχολόγου, του φυσικοθεραπευτή, του εργοθεραπευτή και του αισθητικού, απλουστεύονται και μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ).

Για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών συμπληρώνονται ειδικά έντυπα αίτησης, τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα έντυπα επισυνάπτονται στην εν λόγω απόφαση.

Οι διοικητικές διαδικασίες για τα ανωτέρω επαγγέλματα εξακολουθούν να διεκπεραιώνονται και μέσω ΚΕΠ με βάση τα έντυπα που καθιερώνονται με την απόφαση.


Πηγή: www.iatronet.gr

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ένας συνάνθρωπός μας χρειάζεται ΑΙΜΑ!



Στο ψυχογηριατρικό οικοτροφείο "ΚΥΒΕΛΗ" της ΚΛΙΜΑΚΑ, διαμένει ο κύριος Δ.Χ., ο οποίος πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή εδώ και πολλά χρόνια. Χθες, μετά από πτώση, έσπασε το πόδι του. Την Τετάρτη 9/5/2012 πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.
Ο κύριος Δ. Χ. στερείται οικογενειακού ή άλλου υποστηρικτικού περιβάλλοντος. Το νοσοκομείο μας ενημέρωσε ότι για το χειρουργείο του θα χρειαστούν 4 μονάδες αίματος, τις οποίες δυστυχώς δε διαθέτουμε και αδυνατούμε σ'αυτή τη φάση να βρούμε...
Παρακαλούμε όποιον έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αίμα, να επικοινωνήσει με το Οικοτροφείο "Κυβέλη" στο τηλ.: 210 2484661, προκειμένου να του δοθούν τα ακριβή στοιχεία του ασθενούς, τα οποία για ευνόητους λόγους δε δημοσιοποιούνται στην παρούσα ανάρτηση. Μπορείτε να δώσετε αίμα στο Τμήμα Αιμοδοσίας οποιουδήποτε νοσοκομείου, αρκεί να δώσετε το ονοματεπώνυμο του ασθενούς και το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται.

Δημιουργία Eιδικών Γραμματειών ,στα υποκ/τα του ΙΚΑ, για την παραλαβή των αιτήσεων προς τα ΚΕ.Π.Α..


Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να εξετασθούν από τα ΚΕ.Π.Α. για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους, αποφασίσθηκε η δημιουργία Γραμματειών με αποκλειστική αρμοδιότητα την παραλαβή των αιτήσεων και στην συνέχεια την διαβίβαση τους στο πλησιέστερο ΚΕ.Π.Α., από το οποίο θα γίνεται η παραπομπή τους.
Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποφάσισε τη δημιουργία ειδικών Γραμματειών για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να εξετασθούν από τα ΚΕ.Π.Α. για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους. Αποκλειστική αρμοδιότητα των Γραμματειών είναι η παραλαβή των αιτήσεων και η διαβίβασή τους στο πλησιέστερο ΚΕ.Π.Α., από το οποίο θα γίνεται η παραπομπή τους.

Έναρξη παραλαβής αιτήσεων για εξέταση από το ΚΕ.Π.Α. ορίζεται η 02-05-2012. Από της ημερομηνίας αυτής θα παραλαμβάνονται οι αιτήσεις αυτών που επιθυμούν να εξετασθούν από ΚΕ.Π.Α.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις από το Νοσοκομείο "ΜΗΤΕΡΑ" για την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας

Την Κυριακή 13 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, το Νοσοκομείο "ΜΗΤΕΡΑ" προσφέρει σε όλες τις γυναίκες που θα το επισκεφτούν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλικιών.

Οι δωρεάν εξετάσεις αφορούν σε:

- Εξέταση Β΄ Χοριακής Γοναδοτροπίνης, για τις γυναίκες που θέλουν να μάθουν εάν θα γίνουν μητέρες. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης, παρέχεται η δυνατότητα προνομιακού τιμοκαταλόγου για εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου.

- Προληπτικό Έλεγχο Αναιμίας για όλες τις μητέρες και για τα παιδιά τους, Παιδιατρικό Check up ή κλινική εξέταση στο Ιατρείο Ελέγχου Βάρους Παίδων/ Εφήβων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.

- Προληπτικό Έλεγχο Οστεοπόρωσης για τις γυναίκες άνω των 50 ετών.
Οι παραπάνω παροχές ισχύουν κατόπιν ραντεβού, μέχρι τέλος του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο του ΜΗΤΕΡΑ, θα διανέμεται στις μητέρες το βιβλίο «Η καλύτερη μαμά του κόσμου», ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με παιχνίδια και εκπλήξεις για τα παιδιά.

Πηγή: http://tvxs.gr/news/

Ημερίδα για την παιδική προστασία από το ΤΕΙ Πάτρας

Την Τρίτη 29 Μαιου 2012 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Η παιδική προστασία στην εποχή της οικονομικής κρίσης, νέες προκλήσεις και προοπτικές». Η ημερίδα διοργανώνεται στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Νέου Συνεδριακού Κέντρου του ΑΤΕΙ Πάτρας, από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

-09.30-10.00 Εγγραφές
-10.00-10:20 Χαιρετισμοί

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ:

-10:20-11:30 Παιδική Κακοποίηση: η έκταση του φαινομένου.

Προεδρείο: Δρίτσας Ιωάννης, Επίκ. Καθηγητής ΤΕΙ Πάτρας, Μπάλιας Στάθης, Aναπλ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πάτρας
Εισηγητής: Σκανδάμης Μαρίνος, Γ. Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Θέμα: Πολιτικές και Δράσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εισηγητής: Σιγάλα Βιολέτα, Παιδοψυχίατρος, Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, Θέμα: Δέκα μυστικά για να διατηρήσουν τα παιδιά μας τη χαρά ακόμη και όταν όλα πάνε στραβά
Εισηγητής: Πανταζή Μελίστα, Αντεισαγγελέας Εφετών, Θέμα: Ανήλικοι, ναρκωτικά και το δικαστικό Σύστημα Εισηγητής: Τσιγκρής Άγγελος, Εγκληματολόγος, Θέμα:Παιδική κακοποίηση και Διαδίκτυο

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κατάρτιση Ανέργων στην Πληροφορική

Από τα Γραφεία Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης πολλών Δήμων της χώρας γίνεται γνωστό ότι έχει προκηρυχτεί και βρίσκεται σε εξέλιξη από το Υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ)».
Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν όλοι οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μέσω του διαδικτύου συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής» στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους έως την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με το από 02-05-2012 άρθρο του ΕΟΠΥΥ περί διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους, γνωστοποιείται ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ διαθέτουν πλέον επάρκεια φαρμάκων για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ενώ παράλληλα -βάσει νέας απόφασης του Δ.Σ. του οργανισμού- καθιερώνεται ολοήμερη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.
Συγκεκριμένα, η ολοήμερη λειτουργία θα τεθεί σε εφαρμογή αρχικά στην Αττική τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή μέχρι τις 19:00μμ. Οι διευθύνσεις των φαρμακείων ΕΟΠΥΥ Νομού Αττικής καθώς και ο κατάλογος με τα φάρμακα που είναι διαθέσιμα σε κάθε φαρμακείο, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του οργανισμού: http://www.eopyy.gov.gr/
Επιπλέον,  οι ιατροί έχουν την ευθύνη να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους ότι η προμήθεια φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, έχει μηδενική συμμετοχή.

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...