Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Εφαρμογή ενιαίου εντύπου Ιατρικής Έκθεσης/Βεβαίωσης με την ονομασία "Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας"

Έρχονται αλλαγές στον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών για να εξεταστεί κάποιος από την επιτροπή των ΚΕΠΑ.
 
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο ενός συνόλου ενεργειών στις οποίες προβαίνει προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω τη λειτουργία των ΚΕ.Π.Α. και να εξορθολογίσει το χρόνο αναμονής των προς εξέταση περιστατικών ανακοινώνει την κατάργηση της υπάρχουσας διαδικασίας προετοιμασίας του ιατρικού φακέλου για εισαγωγή στις Υγειονομικές Επιτροπές.

Συγκεκριμένα, από 15/06/2013, κατά εφαρμογή του Ν.4144/2013 άρθρο 76 παρ. 3, καθίσταται υποχρεωτική η συνυποβολή με την αίτηση για πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. του ενιαίου εντύπου Ιατρικής Έκθεσης/Βεβαίωσης, με την ονομασία "Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας".

Με την εφαρμογή του νέου εντύπου, ο χρόνος αναμονής περιορίζεται σημαντικά καθότι ο παραπέμπων ιατρός καθορίζει την ειδικότητα της υγειονομικής επιτροπής στην οποία θα παραπέμπεται ο ασθενής. Ως συνακόλουθο, εξασφαλίζεται η ορθή επιλογή της Υγειονομικής επιτροπής και η άμεση καταχώρηση ειδικότητας από το Διοικητικό υπάλληλο κατά τη διαδικασία πρωτοκόλλησης του αιτήματος, γεγονός που καθιστά το αίτημα άμεσα προγραμματιστέο.

Κανένα αίτημα δε θα γίνεται δεκτό από 15/06/2013 στα ΚΕ.Π.Α. χωρίς την προσκόμιση του Εισηγητικού Φακέλου Παροχών Αναπηρίας.

Το ενιαίο έντυπο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας www.ika.gr και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

http://www.ika.gr/gr/infopages/news/20130522_kepa.pdf 
 http://www.ika.gr/gr/infopages/kepa/home.cfm

Πηγή: www.ika.gr

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Επίδομα στήριξης τέκνων 2013. Διαδικασίες και δικαιολογητικά.



Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων 2013.
Το επίδομα στήριξης τέκνων 2013 καταβάλλεται ανά τρίμηνο στους δικαιούχους , με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου. Φέτος θα πάρουν οι δικαιούχοι το επίδομα στήριξης τέκνων αναδρομικά από 1/1/2013 .

Απαραίτητη προϋπόθεση για το επίδομα στήριξης τέκνων 2013 αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ο υπόχρεος σε υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, μετά την οριστική υποβολή της, συμπληρώνει και υποβάλλει το μηχανογραφημένο έντυπο Α21 που αφορά το επίδομα στήριξης τέκνων 2013 .
Ο δικαιούχος του επιδόματος στήριξης τέκνων 2013 οφείλει να υποβάλλει, ανάλογα με την περίπτωση του και εντός προθεσμίας που θα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή του Ο.Γ.Α., στους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. ή και σε υπαλλήλους του Δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο, τα δικαιολογητικά, για τα οποία έχει ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Α21

Αρμόδιες υπηρεσίες για το επίδομα στήριξης τέκνων 2013:

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ, διαμορφώθηκε συγκεντρωτική λίστα με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία που λειτουργούν στη χώρα.
Η προσπάθεια αυτή, στόχο έχει να ενημερώσει και να εξυπηρετήσει πολίτες οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι και χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η πλειοψηφία αυτών των Κοινωνικών Ιατρείων, είτε διαθέτουν φάρμακα στο χώρο τους είτε διασυνδέονται με Κοινωνικά Φαρμακεία.
Επειδή η ίδρυση Κοινωνικών Ιατρείων προκύπτει από την ανάγκη των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και από την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη εθελοντών επαγγελματιών και άλλων, ενδέχεται να λειτουργήσουν στο μέλλον και άλλα.
Για το λόγο αυτό, αν κάποιος γνωρίζει ή πληροφορηθεί για την ίδρυση ενός νέου Κοινωνικού Ιατρείου, παρακαλούμε να μας ενημερώσει προκειμένου να συμπεριληφθεί στη λίστα.

Κατάλογος Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...