Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Επίδομα μακροχρόνια ανέργων 2014

Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων 2014 ύψους 200 ευρώ το μήνα .Η απόφαση όμως προβλέπει ότι μόνο όσοι έχουν πάρει επίδομα ανεργίας για 12 συνεχόμενους μήνες και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για το ίδιο διάστημα θα μπορούν να κάνουν αίτηση για το επίδομα .
Με κοινή υπουργική απόφαση  καθορίζεται η διαδικασία, ο τρόπος, ο χρόνος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για επίδομα μακροχρόνια ανέργων για το 2014 . Το επίδομα μακροχρόνια ανέργων ισχύει για ανέργους ηλικίας από 20 ετών έως 65 ετών.
Το επίδομα μακροχρόνια ανέργων 2014 έχει στόχο την υποβοήθηση της ένταξής τους στην αγορά εργασίας, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και την πρόληψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού όπως αναφέρει :
Άρθρο 1
Δικαιούχοι επιδότησης Δικαιούχοι του επιδόματος είναι μακροχρόνια άνεργοι Έλληνες υπήκοοι και υπήκοοι κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας, βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.
Το όριο του εισοδήματος που αναφέρεται στην παραπάνω παράγραφο προσαυξάνεται κατά πεντακόσια ογδόντα έξι ευρώ και οκτώ λεπτά (586,08 €) για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας. Ως ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...