Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Στεγαστικό Επίδομα Φοιτητών 2014



Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις γραμματείες των σχολών τους.
Δικαίωμα αίτησης για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών 2014 έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία, σπουδάζουν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και είναι είτε πρωτοετείς κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 είτε διανύουν βασικό έτος σπουδών (έως και 4ο έτος ή 6ο έτος μόνο για την Ιατρική) και πρέπει να έχουν περάσει το ήμισυ των μαθημάτων τους κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000€) προσαυξημένο κατά τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000€) για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2014

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Μαρτυρία κρατουμένης σε σοφρονισικό κατάστημα....

Είναι ευρέως γνωστό στη χώρα μας, ότι το σοφρονιστικό μας σύστημα  νοσεί.
Δεν επιτελεί το σκοπό του, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην είναι εφικτή η κοινωνικοποίηση και επανένταξη των κρατουμένων, αλλά να βγαίνουν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εκείνη που βρισκόταν όταν φυλακίστηκαν.
Ενδεχομένως να φανεί σε κάποιους παλιά η παρακάτω καταγγελία καρατούμενης, αλλά θεωρούμε ότι είναι πάντα επίκαιρη, διότι δεν έχουν υπάρξει αλλαγές από το 2009 έως σήμερα. 
Το να επισημαίνονται τα λάθη, οι ελλείψεις και γενικά το τί πρέπει να γίνει προκειμένου να βελτιωθούν τα κακώς κείμενα, δεν αρκεί πλέον, εκτός του ότι έχει καταντήσει κουραστικό.
Χρειάζονται πράξεις, τα λόγια δεν ικανοποιούν κανέναν πια και δεν πείθουν....


"Καταγγελία προς τον συνήγορο του πολίτη της κρατούμενης Γκουλιώνη Αικατερίνης Ελεώνας Θηβών (20-02-09),

Είμαι 41 ετών σήμερα, εξαρτημένη από την ηρωίνη από τα 17 μου. Τόσα χρόνια αρρώστια και εξάρτηση από μία ουσία που αν δεν την είχα δε θα μπορούσα να είμαι όρθια για να δύναμαι να εργαστών, για να μπορέσω να ζήσω...

Τον χειρότερο εφιάλτη, όμως, που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα τον ζήσω έτσι όπως τον ζω και όπως καθημερινώς απειλούμαι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστώ.

Αυτό το «αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης», λοιπόν, είναι η φυλάκιση η οποία, ουσιαστικά σημαίνει την αιχμαλωσία και την ομηρία μου από τους δεσμοφύλακες που ελέγχουν κι επεμβαίνουν ακόμη και στα γεννητικά μου όργανα και στ’ απόκρυφα σημεία του σώματός μου.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...