Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Επίδομα 400 ευρώ σε οικονομικά αδύναμους πολίτες.


Εντός του φθινοπώρου ξεκινά η εφαρμογή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».
Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας, καθώς είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση που καθορίζει το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού, τους δικαιούχους, καθώς και τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα.

Έως σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί οι δήμοι οι οποίοι  θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αναμένεται να γνωστοποιηθούν με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης.

Ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, θα υπολογίζεται το καταβαλλόμενο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. 

Για παράδειγμα, μια οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα χωρίς κανένα εισόδημα, θα λαμβάνει 400 ευρώ τον μήνα (4.800 ευρώ το χρόνο). 

Τα ποσά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και δεν θα υπόκεινται σε καμία κράτηση. 

Ποιοι το δικαιούνται 

Άτομα τα οποία διαμένουν στους δήμους που θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, τα δύο τελευταία έτη- και πληρούν τις προϋποθέσεις καταβολής- έχουν δικαίωμα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. 

Στο άρθρο τρία της απόφασης, αποσαφηνίζεται ότι η διαμονή πρέπει να είναι μόνιμη και νόμιμη. 

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 από τις Περιφερειακές Ενότητες (εκτός της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ...