Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

 Εκδόθηκε ο νέος νόμος 4331/2-7-2015, ο οποίος αναφέρεται στα νέα μέτρα ανακούφισης των ΑμΕΑ, καθώς και στην απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Μπορείτε να τον δείτε στον πιό κάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/0B2q6YQEWX7zLdkUwTWZzRHJaZVU/view?pli=1

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΜΜ, ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Χωρίς να καταβάλλουν εισιτήριο θα μπορούν στο εξής να μετακινούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Η δωρεάν μετακίνηση ισχύει για τα μέσα που υπάγονται στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος Αθηνών – Πειραιά, Τραμ, Λεωφορεία και Τρόλεϊ). 

Για να δοθεί η συγκεκριμένη έγκριση υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση 40580/3128 των Υπουργείων Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β1293/30.06.15) που κυρώθηκε με τον Ν. 4331 (ΦΕΚ Α69/02.07.15).

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω απόφαση για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων είναι ανεξάρτητη από τη τελευταία απόφαση για δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού μέχρι και τις 10 Ιουλίου 2015 και η οποία σχετίζεται με την εφαρμογή της τραπεζικής αργίας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση διαγράφονται επίσης τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι τις 29 Ιουνίου του τρέχοντος έτους στους εγγεγραμμένους άνεργους του ΟΑΕΔ, ακόμη και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης των προστίμων. Για τη διαγραφή προστίμων αναμένεται τις επόμενες ημέρες διευκρινιστική εγκύκλιος από τον ΟΑΣΑ.

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...