Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δυσκολίες στη χορήγηση φαρμάκων, όσων έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας.

Εξαιτίας πιθανότατα του φόρτου εργασίας και της έλλειψης προσωπικού, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας αδυνατούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι των βιβλιαρίων να έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την ανανέωση αλλά να μην έχουν βιβλιάρια σε ισχύ.
Έως τώρα, έχοντας διαθέσιμο τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης των δικαιολογητικών, υπήρχε η δυνατότητα συνταγογράφησης και κατόπιν παραλαβής φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.
Πρόσφατα, αυτή η διαδικασία τροποποιήθηκε, διότι τα φαρμακεία των νοσοκομείων δε χορηγούν πια φάρμακα απλά και μόνο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της πρόνοιας. Ζητούν τα βιβλιάρια να είναι ανανεωμένα (να έχουν τη σφραγίδα θεώρησης από την Πρόνοια).
Αυτό έχει ως συνέπεια να μένουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή πολλοί ασθενείς, των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία θεώρησης των βιβλιαρίων τους.
Σε επικοινωνία της υπηρεσίας μας με διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας στο νομό Αττικής, ειπώθηκε ότι η Πρόνοια αδυνατεί να εξετάσει φακέλους δικαιούχων σε συντομότερο χρονικό διάστημα, διότι αφενός υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αφετέρου οι αιτήσεις για έκδοση και θεώρηση βιβλιαρίων υγείας της Πρόνοιας, έχουν υπερδιπλασιαστεί εξαιτίας της παρούσας οικονομικής κρίσης.
Συνισταται λοιπόν στους κατόχους βιβλιαρίων υγείας της Πρόνοιας, να καταθέτουν τα δικαιολογητικά ανανέωσης, τρεις με τέσσερις  μήνες πριν τη λήξη τους, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τη θεώρησή τους από την Πρόνοια. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, χωρίς προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...