Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Επίδομα μακροχρόνια Άνεργων 2014. Ποιοί θα το πάρουν, με ποιά δικαιολογητικά.



Το Επίδομα μακροχρόνια ανέργων ξεκινά από το1/1/2014 και αφορά μακροχρόνια ανέργους ( άνω των 12 μηνών).
Το ύψος του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων είναι 200 ευρώ και θα το λαμβάνουν για ένα χρόνο.

Ακολουθεί η απόφαση για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων:

Με το άρθρο πρώτο, παράγραφος ΙΑ, υποπαράγραφος ΙΑ.1, περίπτωση ΙΙΙ, Ν.4093/2012 εισάγονται από 1/1/2014 μεταβολές στο επίδομα μακροχρόνια ανέργων.

Με την ανωτέρω διάταξη διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων, καθώς διευρύνονται τα όρια ηλικίας, τα οποία ορίζονται από 20-66 ετών (από 45-65 που είναι σήμερα).
Μέχρι την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του νόμου 3016/2002 και της κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών με αριθμ. 31092/4-7-2002 (Β’ 859), όπως η τελευταία έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τις 31217/8-4-2003 (Β’ 448) και 14080/513/11-1-2012 (Β’ 657) όμοιές της.

Τα δικαιολογητικά αναμένεται να είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν αυτή τη στιγμή για το επίδομα μακροχρόνιων ανέργων σε ανέργους άνω των 45 ετών, δηλαδή:

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ


Αγαπητοί μας φίλοι,
Κάτω από τις πολύ δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τις οποίες όλοι ζούμε
ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας βιώνουν καθημερινά την ακραία φτώχεια μη μπορώντας να καλύψουν βασικές τους ανάγκες ενώ πάρα πολλοί οδηγούνται στο δρόμο ή κινδυνεύουν να βρεθούν σε αυτή την κατάσταση.
Η ΚΛΙΜΑΚΑ προσπαθώντας να ανταποκριθεί στην ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη υποστήριξης ατόμων και οικογενειών που βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας καλεί όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν στην ενίσχυση του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων του οποίου η λειτουργία είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.
Η οποιαδήποτε προσφορά σας (σε είδη ά ανάγκης ή/και οικονομική ενίσχυση) στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της «ΚΛΙΜΑΚΑ» συμβάλλει στην βιωσιμότητα της δράσης κάνοντας δυνατές τις προσπάθειές μας για την στήριξη της πλέον ευάλωτης και κοινωνικά αποκλεισμένης ομάδας όπως είναι οι άστεγοι συμπολίτες μας. (παρατίθεται λίστα αναγκών).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την έμπρακτη αλληλεγγύη σας!

Λίστα αναγκαίων αυτή την εποχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η λίστα με τις 43 παθήσεις που δεν απαιτείται επαναξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ



Υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον και πλέον δεν χρειάζεται χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Ο καθορισμός της λίστας πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, την οποία συντόνιζε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και ιατροί καθώς και εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).
Ακολουθεί η λίστα με τις 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις:\

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ



Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα γίνεται έως και τις 14 Νοεμβρίου 2013 καθημερινά κατά τις ώρες  9.30 έως 13.00, εκτός Παρασκευής.Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αθηναίων μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου , επί της οδού Πειραιώς 35.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται και κατά το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
Οι αιτούντες καλούνται να προσκομίζουν σε αντίγραφα τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 
1.    Αίτηση του ενδιαφερόμενου 
2.    Αστυνομική Ταυτότητα του αιτούντος.
3.   Διαβατήριο και Άδειες Διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας. 
4.  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο από 6 μήνες). Σε περίπτωση μη έκδοσης πιστοποιητικού από την χώρα προέλευσης απαιτείται η προσκόμιση εγγράφου περί μη έκδοσης και ληξιαρχική πράξη γάμου του αιτούντος και γέννησης για τα τέκνα της οικογένειας. 
5. Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Ε1 θεωρημένο από την εφορία μέχρι την λήξη του τρέχοντος έτους κατάθεσης ή Βιβλιάριο Απορίας για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας. 
6. Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει). 
7. Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή Λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ (στο όνομα του αιτούντος). 
8. Πιστοποιητικό αναπηρίας 67% και άνω (εφόσον υπάρχει). 
9.Βεβαίωση μη ένταξης του αιτούντος σε αντίστοιχο πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε περίπτωση που διαμένει ή είναι δημότης σε άλλο Δήμο εκτός του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου όσοι κάνουν αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να είναι Δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: Κοινωνία Ενεργών Πολιτών

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...