Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης, θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένου να μετακινούνται δωρεάν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ.
Μέχρις ότου η διαδικασία ολοκληρωθεί, μπορούν να συνεχίσουν να μετακινούνται δωρεάν με τον ίδιο τρόπο που μετακινούνται ως σήμερα: βεβαίωση ΟΑΕΔ και ταυτότητα για άνεργους και ειδική κάρτα για Α.με.Α.
Η έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας για τους ανέργους και τα Α.με.Α πραγματοποιείται με τους εξής δύο τρόπους:
α) Μέσω διαδικτύου: Συμπληρώνετε την αίτηση  στο  site της athenacard.gr με όλα σας τα στοιχεία και στο πεδίο “Κατηγορία δικαιούχου” επιλέγετε υποχρεωτικά την ανάλογη κατηγορία (Α.με.Α. ή Άνεργοι). Πατώντας “Μεταφόρτωση εικόνας” ανεβάζετε τη φωτογραφία σας (προσοχή να μην είναι μεγάλο το μέγεθος του αρχείου). Μετά την αποδοχή των όρων χρήσης και αγοράς και τη συμπλήρωση του κωδικού επαλήθευσης, πατάτε “Αποθήκευση”. Θα παραλάβετε την κάρτα ταχυδρομικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.
β) Σε εκδοτήριο: μεταβαίνετε σε κάποιο από τα εκδοτήρια που διαθέτει τερματικό έκδοσης προσωποποιημένων καρτών με βεβαίωση του ΑΜΚΑ σας και την ταυτότητά σας.
Στη συνέχεια, τις κάρτες αυτές, με όποιον τρόπο  και αν επιλέξατε να τις εκδώσετε θα πρέπει να τις ενεργοποιήσετε  μέσα από το site της Η.ΔΙ.Κ.Α. (η διαδικασία ενεργοποίησης δεν έχει ξεκινήσει ακόμα) συμπληρώνοντας τα ανάλογα πεδία.  Η  ΗΔΙΚΑ επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, αν είστε  δικαιούχοι μπορείτε να φορτίσετε  το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...