Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Όπου φτωχός κι η μοίρα του...

Λίγες ημέρες πριν, η Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ ήρθε αντιμέτωπη με μία ακόμα περίπτωση που καταδεικνύει τον ευτελισμό των ημερών μας....Η περίπτωση αφορά σε μία πολυμελή οικογένεια Ρομ που απευθύνθηκε στο Κέντρο Ημέρας της ΚΛΙΜΑΚΑ στο Ζεφύρι, αναζητώντας λύση στο πρόβλημά της.

Οι γονείς είχαν κλείσει ραντεβού για εξέταση τρίπλεξ καρδιάς στο Παίδων Πεντέλης, για τον τρίχρονο γιό τους. Το ραντεβού το έκλεισαν απόγευμα, διότι το πρωί εργάζεται ο πατέρας. Η μητέρα είναι άνεργη, και φροντίζει τα παιδιά της. Έχει βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ, ως άνεργη, το οποίο θα είναι σε ισχύ μετά από ένα μήνα και έχει ασφαλίσει και τα παιδιά της εκεί. Ο πατέρας δεν έχει ασφάλιση. Επειδή δεν είχαν τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσουν την εξέταση, απευθύνθηκαν σε μας μήπως μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, όπου μας είπαν ότι θα δώσουν το Α.Φ.Μ. και τα στοιχεία τους, και όταν έχουν το βιβλιάριο υγείας σε ισχύ, να το πάνε στο γραφείο κίνησης για να μην φαίνονται "χρεωμένοι" στο Νοσοκομείο.

Έτσι λοιπόν, πήγαν και έκαναν την εξέταση του παιδιού αλλά ο γιατρός όχι μόνο δεν τους έδωσε την εξέταση, επειδή δεν πλήρωσαν, αλλά δεν τους πληροφόρησε ούτε τους κατηύθυνε για την κατάσταση υγείας του παιδιού. Πήρε το φάκελο του παιδιού και αποχώρησε, επιμένοντας πως πρέπει να πληρώσουν πρώτα για να μιλήσει μαζί τους και να τους παραδώσει την εξέταση.

Επικοινωνήσαμε εκ νέου με την Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, που μας είπαν ότι ο γιατρός φέρθηκε με το συγκεκριμένο τρόπο, διότι το ραντεβού ήταν .....απογευματινό!!Αν ήταν πρωινό, δεν θα υπήρχε πρόβλημα...Στα απογευματινά ραντεβού, μας είπαν, οι γιατροί λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και το μικρότερο παραμένει στο νοσοκομείο, κάτι που δε συμβαίνει με τα πρωινά ραντεβού!

Γι' αυτό λοιπόν ο γιατρός δεν δεχόταν να τους μιλήσει και να δώσει την εξέταση του παιδιού, επειδή ουσιαστικά δεν εισέπραξε τα προσδοκώμενα!! Κι όλα αυτά διαδραματίζονται σε Δημόσιο Νοσοκομείο και μάλιστα Παίδων! Πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, περιττεύει....

2 σχόλια:

  1. ολι στιν ελαδα ηναι κοπροσκιλα χαραμοφαιδεσ και τεμπελιδεσ τροπιμου που εμαι ελινασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε πολλές δυσκολίες, είναι αλήθεια, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε και καλές πρακτικές και συμπεριφορές που συναντούμε, αν και δεν είναι πολλές δυστυχώς. Όμως με τη θετική συνεισφορά όλων μας, τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...