Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δώσε στη θλίψη λόγια....


Όμορφες λέξεις που ειπώθηκαν για να απαλύνουν άσχημες στιγμές.... Οι φράσεις που ακολουθούν αναφέρονται σε εμπειρίες πένθους και διαφόρων μορφών απώλειας που βιώνουν οι άνθρωποι στην πορεία ζωής τους...Αποτελούν μία προσπάθεια αναγέννησης της ελπίδας και συνέχισης της ζωής ....

«Δώσε στη θλίψη λόγια…Η θλίψη δε μιλά αλλά δουλεύει μέσα στην καρδιά και τη θρυμματίζει» (William Shakespeare)
«Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι κάνει η ζωή σε σένα αλλά τι κάνεις εσύ με αυτό που σου κάνει η ζωή» (Edgar Newman Jackson)
«Δεν υπάρχουν συγκυρίες ή συμπτώσεις στη ζωή και τα πράγματα που θεωρούμε τραγωδίες δεν είναι στην πραγματικότητα παρά μόνο εάν εμείς επιλέξουμε να τα ζήσουμε τραγικά» (Elizabeth Kubler-Ross)
«Ο πόνος που νιώθουμε στην ψυχή είναι το μάθημα που μας δίνει η ζωή» (George Bernand Shaw)
«Αν και το πένθος είναι ένα γεγονός όπου δεν υπάρχει επιλογή, η εμπειρία του θρήνου, όταν γίνεται αντιληπτή ως ενεργή διεργασία αντιμετώπισης, βρίθει επιλογών» (Thomas Attig)
«Δε χρειάζεται να ντρεπόμαστε για τα δάκρυά μας αφού τα δάκρυα είναι μάρτυρες ότι ένας άνθρωπος έχει το μεγαλύτερο θάρρος που υπάρχει…το θάρρος να υποφέρει». (Victor Frankl)
«Ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό» (Friedrich Nietzsche)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...