Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η υφαρπαγή χρημάτων των συνταξιούχων του ΟΓΑ από τα ΕΛΤΑ....

Πρόσφατα μας ήρθε μια επιστολή από τα ΕΛΤΑ, η οποία μας ενημέρωνε ότι  ο ΟΓΑ αποφάσισε να διενεργήσει απογραφή των συνταξιούχων του και να καταβάλλει τις συντάξεις τους  μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Για να μπορεί ο συνταξιούχος του ΟΓΑ να παίρνει τη σύνταξή του από τον ταχυδρόμο (για όσους το επιθυμούν), θα πρέπει να ανοίξει λογαριασμό στα ΕΛΤΑ και κάθε φορά που θα του πηγαίνει ο ταχυδρόμος τη σύνταξη στο σπίτι, θα πληρώνει 3€!
Σε ψυχογηριατρικά οικοτροφεία που έχει η ΚΛΙΜΑΚΑ, διαμένουν ένοικοι οι οποίοι είναι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για  να πάνε στην Τράπεζα ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να εισπράξουν τη σύνταξή τους.
Αν δηλαδή σε ένα οικοτροφείο μας διαμένουν οκτώ συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι οποίοι αδυνατούν να μετακινηθούν, θα πρέπει να δώσουν συνολικά 24€ στον ταχυδρόμο, επειδή θα φέρει τις συντάξεις τους σε μια διεύθυνση...
Να σημειώσουμε ότι η σύνταξη που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ανέρχεται στο ποσό των 345€ περίπου, το μήνα!
Επικοινωνήσαμε με τον ΟΓΑ, εκθέσαμε την κατάσταση, αλλά δεν βρήκαμε κάποια αιτιολογημένη απάντηση. Μας είπαν ότι αυτό  θα ισχύει για όλους.
Θεωρούμε πολύ χρήσιμο να μας καταθέσετε και τη δική σας άποψη επί του θέματος.....

3 σχόλια:

  1. Τι πρεπει να κανω για να μου φερνει τη συνταξη μου του ΟΓΑ ο ταχυδρομος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εχουν μπερδεψει!!! Τι πρεπει να κανω για να μου φερνει την συνταξη του ΟΓΑ ο ταχυδρομος στο σπιτι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε πάρει από τον ΟΓΑ ένα έντυπο απογραφής και από τα ΕΛΤΑ έναν φάκελο με έντυπα προς συμπλήρωση.
    Αρχικά ελέγξτε αν τα στοιχεία σας στο έντυπο του ΟΓΑ είναι σωστά.
    Κατόπιν συμπληρώστε τα έντυπα των ΕΛΤΑ (αν δεν σας έχουν σταλλεί, ζητήστε τα από τα ΕΛΤΑ της περιοχής σας).
    Με τα συμπληρωμένα έντυπα, μια φωτοτυπία ταυτότητας, μια φωτοτυπία του ΑΜΚΑ σας και μια φωτοτυπία της βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ (από τη ΔΟΥ που ανήκετε), τα καταθέτετε όλα μαζί στα ΕΛΤΑ της περιοχής σας.
    Αν δηλώσετε ότι θέλετε να σας φέρνει ο ταχυδρόμος τη σύνταξη στο σπίτι σας, θα σας αφαιρούνται από το σύστημα των ΕΛΤΑ 3€ κάθε μήνα. Διαφορετικά μπορείτε να πηγαίνετε στα ΕΛΤΑ και να εκταμιεύετε το ποσό της σύνταξης, χωρίς να σας κρατούν τα 3€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...