Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αλλαγές στο ποιά νοσοκομεία θα δέχονται άπορους και ανασφάλιστους...

Στα πλαίσια της  μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ορισθούν τέσσερα νοσοκομεία που θα δέχονται άπορους και ανασφάλιστους στην Αθήνα και άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτές τις ομάδες πληθυσμού θα δίνονται μόνο αντίγραφα φαρμάκων, προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη για φάρμακα στα νοσοκομεία αυτά.
Επίσης υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί το κόστος των εξετάσεων από 3€ σε 10€, για όλους τους υπόλοιπους ασθενείς που θα τα επισκέπτονται από 1-12-2010. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, με σκοπό να αυξήσουν τα έσοδά τους και αφού αποσβέσουν τα χρέη τους, να γίνουν κερδοφόρα. 
Ακόμα και στα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) που ακόμα δε χρεώνονται εξετάσεις θα επιβληθούν πληρωμές που θα επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
Το 2010 αναμένεται οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων να διαμορφωθούν στα 2,9 δισ. ευρώ. Για το 2011 το υπουργείο Υγείας προϋπολόγισε περικοπές 840 εκατ. ευρώ όταν οι ίδιοι οι διοικητές των νοσοκομείων συνέταξαν προϋπολογισμούς ύψους 3,5 δισ. ευρώ. με αποτέλεσμα να στεγνώσουν τα νοσοκομεία, στα οποία ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται δραματικές περικοπές σε βαθμό επικίνδυνο για τους ασθενείς.
Ήδη τέτοιες καταστάσεις αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί καθώς οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν μόνο τη φτηνή ινσουλίνη, που μπορεί να οδηγήσει σε κακή ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...