Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας επιδοτούμενων ανέργων ηλεκτρονικά και μέσω ταχυδρομείου.


Εκδόθηκε ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία θα ανανεωθούν τα βιβλιάρια υγείας 178.628 ανέργων, με την αποστολή στη διεύθυνση κατοικίας τους, των ειδικών αυτοκόλλητων ετικετών, από 10-2-2012.

Η χρονική διάρκεια ισχύος των βιβλιαρίων υγείας τους, θα είναι από 1-3-2012 έως 28-2-2013.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα, περιλαμβάνονται οι άνεργοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (1-1-2011 έως 31-12-2012) είχαν επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ, με τακτική επιδότηση, για τουλάχιστον 90 ημέρες.
Επομένως δεν απαιτείται η προσέλευση των ανωτέρω δικαιούχων στις αρμόδιες υπηρεσίες του μητρώου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για τη θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας.

Επίσης δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας, για τα προστατευμένα μέλη οικογένειας, εφ' όσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2012.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πραγματοποιείται στα πλαίσια της αξιοποίησης των δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 από τις Περιφερειακές Ενότητες (εκτός της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ...