Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας επιδοτούμενων ανέργων ηλεκτρονικά και μέσω ταχυδρομείου.


Εκδόθηκε ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία θα ανανεωθούν τα βιβλιάρια υγείας 178.628 ανέργων, με την αποστολή στη διεύθυνση κατοικίας τους, των ειδικών αυτοκόλλητων ετικετών, από 10-2-2012.

Η χρονική διάρκεια ισχύος των βιβλιαρίων υγείας τους, θα είναι από 1-3-2012 έως 28-2-2013.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα, περιλαμβάνονται οι άνεργοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (1-1-2011 έως 31-12-2012) είχαν επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ, με τακτική επιδότηση, για τουλάχιστον 90 ημέρες.
Επομένως δεν απαιτείται η προσέλευση των ανωτέρω δικαιούχων στις αρμόδιες υπηρεσίες του μητρώου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για τη θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας.

Επίσης δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας, για τα προστατευμένα μέλη οικογένειας, εφ' όσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2012.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πραγματοποιείται στα πλαίσια της αξιοποίησης των δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...