Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Η κρίση φαίνεται να αναδεικνύει την ευρηματικότητα των Ελλήνων....

                                                     

Μία εναλλακτική κοινωνική οικονομία εφαρμόζεται στη Μαγνησία.
Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας δημιουργήθηκε για ανθρώπους που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους με τα εισοδήματα σε ευρώ, μπορούν όμως να «πληρώνουν», προσφέροντας κάποια εργασία ή κάποια δικά τους καινούργια ή μεταχειρισμένα αγαθά.
Είναι μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών με στόχο να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του, χρησιμοποιώντας ως μέσον την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).

Χθες, μάλιστα, η πρώτη μόνιμη ανταλλακτική αγορά στον Βόλο άνοιξε τις πύλες της, με τα εγκαίνια της νέας αγοράς (στο χώρο της πρώην Μηχανικής Καλλιέργειας, στη συνοικία των Παλαιών) με χρήση Τοπικών Εναλλακτικών Μονάδων. Από τις 10.00 το πρωί και μετά οι Βολιώτες που έλαβαν μέρος, μπορούσαν να συμμετέχουν σε αγοραπωλησίες προϊόντων αποκλειστικά με μονάδες ΤΕΜ.


Το Δίκτυο αριθμεί μέχρι στιγμής γύρω στα 800 μέλη, τα οποία μπορούν να ψωνίζουν χωρίς χρήματα, ανταλλάσσοντας απλώς προϊόντα και υπηρεσίες, που θα έχουν προηγουμένως κοστολογηθεί με πόντους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.tem-magnisia.gr ή να τηλεφωνούν καθημερινά, εκτός Κυριακής, στο τηλέφωνο 24210 38317 στα γραφεία του δικτύου, Κοραή 90, μεταξύ 12.00 και 14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...