Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ετήσια Ενίσχυση 300ευρώ σε παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα

Ενίσχυση 300 ευρώ ετησίως θα λαμβάνει κάθε μαθητής υποχρεωτικής εκπαίδευσης που προέρχεται από οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
​Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ. Τα παιδιά παύουν να δικαιούνται το επίδομα μόλις ολοκληρώσουν την Γ΄ τάξη Γυμνασίου ή συμπληρώσουν το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Με τη λήξη του σχολικού έτους, σύμφωνα με την απόφαση, οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο διευθυντή του οικείου σχολείου, ο οποίος εκδίδει ειδική βεβαίωση.
Οι αιτήσεις διαβιβάζονται στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μετά τη συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών, τα προωθεί στις οικείες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος.
Δεν παίρνουν τη χρηματική ενίσχυση όσοι δεν έχουν βεβαίωση από τον διευθυντή δημόσιου σχολείου πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την παρακολούθηση μαθημάτων και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπου Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.
Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Εφορία.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...