Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ


Η αυτοκτονία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις δραματικότερες εκφράσεις της κοινωνικής αναταραχής. Υπ’ αυτό το πρίσμα, τα περιστατικά αυτοκτονίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης λαμβάνουν μεγέθη ευθέως ανάλογα της συνολικότερης ταραχής της κοινωνίας. Η επιθετικότητα και η βία που γεννάται από τη δυσχέρεια των συνθηκών ζωής, αποτυπώνεται άμεσα στην ψυχική υγεία του ελληνικού πληθυσμού· επιθετικότητα και βία, η οποία δε στρέφεται αποκλειστικά ενάντια στον άλλο αλλά και ενάντια στον εαυτό. Η υλική ή/και συναισθηματική αποστέρηση οδηγεί σε αδιέξοδες, ακραίες ιδέες και πράξεις.
Πράγματι, η κρίση έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί ως ένας πυροδοτικός μηχανισμός, ο οποίος τις περισσότερες φορές κινητοποιεί ευάλωτα άτομα προς ακραίες κατευθύνσεις. 
 
Α΄Ανακοίνωση 3ου Επιστημονικού Συμποσίου
για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας

Στις 2 Νοεμβρίου 2012 η ΚΛΙΜΑΚΑ πρόκειται να πραγματοποιήσει το 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο για την Πρόληψης της Αυτοκτονίας με προσκεκλημένο ομιλητή τον Dr. Lanny Berman, Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (IASP ) & Execu-tive Director – American Association of Suicidology.
Το εν λόγω συμπόσιο αναμένεται να αποτελέσει ένα βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη στρατηγικών πρόληψης της αυτοκτονίας.
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα: www.klimaka.org.gr, www.suicide-help.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...