Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Επίδομα Μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες μητέρες

Επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχόλουμενες εργαζόμενες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τα τέλη Απριλίου του 2013. Αυτό προβλέπεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που ενσωματώνει στο Ελληνικό Δίκαιο την οδηγία 2010/41/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα χορηγείται επίδομα μητρότητας και στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες για χρονικό διάστημα 14 τουλάχιστον εβδομάδων. Δε διευκρινίζεται ακόμα όμως το ύψος του επιδόματος και η διαδικασία χορήγησης.
Οι πληροφορίες για το επίδομα θα ανακοινωνθούν με κοινή απόφαση των Υπουυργών Οικονομικών και Εργασίας, οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν περίπου σε 6 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου που θα γίνει τον Απρίλιο.
Μέχρι τώρα ίσχυε ότι οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες λάμβαναν επίδομα τοκετού 800 ευρώ που χορηγούσε ο ΟΑΕΕ, το οποίο καταργήθηκε τον Ιούλιο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 από τις Περιφερειακές Ενότητες (εκτός της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ...