Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

 


Από το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την είσπραξη του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στη διεύθυνση www.gsis.gr

Για την είσοδό του στην εφαρμογή, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώνει τον ΑΦΜ και έναν κωδικό αριθμό που περιλαμβάνεται σε οποιοδήποτε από τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος που έλαβε μέσα στην τελευταία πενταετία. Ακολούθως, μόλις εισέλθει στην εφαρμογή, θα συμπληρώνει τα στοιχεία για το εισόδημα του έτους 2011 και τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ, καθώς επίσης και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο μέχρι τα τρία, το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.

Το εάν πληρούνται τα παραπάνω εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια από τον κάθε ενδιαφερόμενο αποτυπώνεται στην φορολογική δήλωση που υπέβαλε φέτος. Συνεπώς, τα στοιχεία που θα υποβάλει ο ενδιαφερόμενος, με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, θα διασταυρώνονται αυτόματα από τη ΓΓΠΣ με τα στοιχεία αυτής της φορολογικής του δήλωσης και εφόσον επιβεβαιώνεται ότι πληροί τα κριτήρια θα θεωρείται αυτόματα και δικαιούχος του επιδόματος.

Πηγή: www.ethnos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...