Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού  (ΜΚΙΕ) αναπτύσει τη δράση του τους τελευταίους 11μήνες. Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ Ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε όσους ανθρώπους την έχουν ανάγκη και είναι ανασφάλιστοι και άποροι. Το πλαισιώνουν εθελοντές γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι σε συνεργασία με μια άλλη ομάδα εθελοντών, το λειτουργούν καθημερινά, σε συγκεκριμένες ώρες.
Η προσπάθειά τους είναι αξιέπαινη και πολύ αποτελεσματική.
Η Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ επικροτεί τέτοιου είδους προσπάθειες και συνεργάζεται μαζί τους στο επίπεδο της διασύνδεσης και της παραπομπής περιστατικών που χρείζουν τη βοήθεια του ΜΚΙΕ.
Παρακάτω σας παραθέτουμε, μέρος ενός Δελτίο Τύπου του ΜΚΙΕ, μέσω του οποίου ανακοινώνει μια πολύ σπουδαία επιτυχία του...:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνικό, 05/11/2012

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, σταθερό στο στόχο του να προσφέρει με κάθε τρόπο  το πολύτιμο αγαθό της υγείας σε κάθε συμπολίτη μας  που έχει ανάγκη και συνάμα  να προσπαθήσει κρατήσει την κοινωνία όρθια στις δύσκολες στιγμές που διάγει, με μόνο όπλο το έργο του,  κατάφερε    μία μεγάλη νίκη, να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του δημόσιου συτήματος υγείας, ταράζοντας  τα νερά της  εγκατάλειψης των ανασφάλσιτων, άπορων και άνεργων από  αυτό.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, και σαν αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων 2 ετών, οι ανασφάλιστοι πολίτες είχαν ουσιαστικά αποκλειστεί από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Μετά το ρεπορτάζ του CNN, σύμβουλοι του υπουργού ήρθαν σε επαφή με τον επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του ΜΚΙΕ, καρδιολόγο κ. Γιώργο Βήχα και ζήτησαν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε το Υπουργείο Υγείας να βοηθήσει τους ανασφάλιστους ασθενείς. 
Τηλεφωνικά ζητήσαμε να δοθεί ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, χωρίς καμία εξαίρεση.

Το Υπουργείο Υγείας τώρα, βάση άρθρου στο
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231220358 φαίνεται να δίνει πρόσβαση σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.  Επιδίωξη μας είναι να έχουν ελεύθεροι πρόσβαση ΟΛΟΙ οι πολίτες και για αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.ΠΗΓΗ:http://mki-ellinikou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...