Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δωρεάν Εμβολιασμός Παιδιών Ανέργων & Ανασφαλίστων στην Αθήνα

Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού ξεκινά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από την 1η Σεπτεμβρίου 2012.

Σε 7 σημεία της Αθήνας – στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα 6 παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ν. Ηρακλείου, Περιστερίου και στη Μητρόπολη Περιστερίου θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους ανωτέρω εμβολιαστικούς σταθμούς.
Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 27 Αυγούστου 2012 στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο τηλέφωνο 801 – 11 – 90009 και στη διεύθυνση Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος.

Οι ανασφάλιστοι γονείς θα μπορούν να επισκέπτονται τους εμβολιαστικούς σταθμούς από Δευτέρα 27 Αυγούστου έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να καταγραφούν τα εμβόλια που εκκρεμούν για τα παιδιά τους.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Σε 7 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση του φόρου για οικογενειακό εισόδημα άνω των 60.000ευρώ

Στην παροχή διευκόλυνσης για την εξόφλησης του φόρου εισοδήματος έως και σε επτά δόσεις προχώρησε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, βάσει της απόφασης παρέχεται διευκόλυνση για την εξόφληση σε επτά μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012. Η τελευταία δόση, για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, δε θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να είναι πάνω από 300 ευρώ.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012, όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ετήσια Ενίσχυση 300ευρώ σε παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα

Ενίσχυση 300 ευρώ ετησίως θα λαμβάνει κάθε μαθητής υποχρεωτικής εκπαίδευσης που προέρχεται από οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
​Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ. Τα παιδιά παύουν να δικαιούνται το επίδομα μόλις ολοκληρώσουν την Γ΄ τάξη Γυμνασίου ή συμπληρώσουν το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...