Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, ΣΤΟ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ.


        Η πόλη της Αθήνας «φιλοξενεί» έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πολιτών, οι οποίοι στερούνται βασικών δικαιωμάτων και αναγκών, όπως στέγη, τροφή, υγεία. Με στόχο την καταπολέμηση των επιπτώσεων της φτώχειας και την αντιμετώπιση των όλο και αυξανόμενων κοινωνικών προβλημάτων δημιουργήθηκε το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, όπου μέσω της δημιουργίας Κοινωνικών Δομών θέτει σε εφαρμογή ένα σύνολο αλληλοσυμπληρούμενων ενεργειών καταπολέμησης της φτώχειας σε πανελλαδικό επίπεδο.

      Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στοχεύει να ενισχύσει άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια (απόρους, ανέργους, αστέγους) αποσκοπώντας στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωσή τους. Επίσης, απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό επιζητώντας την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμβολή του στην καταπολέμηση της φτώχειας.

       Στην Αθήνα, συντονιστής και δικαιούχος του εν λόγω Σχεδίου Δράσης είναι η ΚΛΙΜΑΚΑ - Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, την PRAKSIS και την EQUAL SOCIETY – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών έχουν αναλάβει από κοινού την υλοποίηση του νέου αυτού εγχειρήματος.

Ειδικότερα, πρόσφατα ξεκίνησαν να λειτουργούν οι εξής Κοινωνικές Δομές υπό την ευθύνη των φορέων που έχουν αναλάβει την λειτουργία τους:


 Γραφείο Διαμεσολάβησης: ΚΛΙΜΑΚΑ
(Δεκελέων 50, 118 54, Κεραμεικός, 210 3417162-3)

 Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων
: PRAKSIS (Δεληγιώργη 26-28, 4ος όροφος,
     104 37, 210 5244574)

Δομή παροχής συσσιτίου: EQUAL SOCIETY (Αλικαρνασσού 49, Ακαδημία Πλάτωνος, 104 41, 
     2107051841)

 Κοινωνικό φαρμακείο – Γιατροί του Κόσμου
(Σαπφούς 12, Πλατεία Κουμουνδούρου, 105 53,
     210 32 13 150)

 Υπνωτήριο: Γιατροί του Κόσμου
(Αλικαρνασσού 49, Ακαδημία Πλάτωνος, 104 41,
     210 32 13 150)


Στόχος :

Στόχος των Κοινωνικών Δομών είναι η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των αστέγων και των ατόμων ευρισκομένων σε κατάσταση φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων, μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχονται από το σύνολο των ανωτέρω αναφερόμενων Κοινωνικών Δομών προς τους ωφελούμενους. Υπ’ αυτό το πρίσμα, το έργο αποσκοπεί στην ανακούφιση και σταδιακή αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίσταται μεγάλο μέρος του πληθυσμού πληττόμενο από την κοινωνικοοικονομική κρίση.

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από τις Κοινωνικές Δομές;


Οι ωφελούμενοι του έργου είναι οι άστεγοι, οι άποροι (ασφαλισμένοι και μη ασφαλισμένοι) & οι άνεργοι (ασφαλισμένοι και μη ασφαλισμένοι), οι οποίοι ανάλογα την κατηγορία στην οποία ανήκουν θα εξυπηρετούνται και από τις αντίστοιχες κοινωνικές δομές.


Κατά την παρούσα φάση, η λειτουργία των κοινωνικών δομών δεν έχει αναπτυχθεί σε όλες τις δράσεις, πλήρως.


Πηγή: http://www.astegoi-klimaka.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...