Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Προϋποθέσεις

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική σελίδα της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων τα στοιχεία τους και τα μέλη της οικογένειας τους και αφού ελεγχθούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα κατατεθεί στους λογαριασμούς τους από τις 9 Μαΐου έως το τέλος του μήνα.
Το ποσό του βοηθήματος όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση θα ανέρχεται στα 500 ευρώ για ένα άτομο και προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη  της οικογένειας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κάποιος το βοήθημα είναι να πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το εισόδημα ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού . Το εισοδηματικό κριτήριο θα ακολουθήσει τον κανόνα που εφαρμόζεται σήμερα για τα οικογενειακά επιδόματα και θα έχει ως βάση ατομικό οικογενειακό εισόδημα τις 6.000 ευρώ. Κατόπιν αυτών οικογένεια χωρίς παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 8.000 ευρώ για να δικαιούται το επίδομα. Οικογένεια με ένα παιδί θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ και με δύο παιδιά τις 10.000 ευρώ.
Το ποσό του βοηθήματος ορίζεται σε 500 ευρώ για ένα άτομο και προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος. Δηλαδή μια οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει το ποσό των 750 ευρώ, ενώ οικογένεια με τρία παιδιά θα λάβει 916, 6 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...