Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δικαστικές αποφάσεις για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασφαλισμένων ΟΑΕΕ με οφειλές

Πριν δύο μέρες, στο mail του blog μας, ο επικεφαλής της ομάδας "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ για τον ΟΑΕΕ", κος Γιώργος Φλωράς, μας έστειλε μια ενημερωτική επιστολή για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι, λόγω οφειλών προς το ταμείο τους, δεν μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σας παραθέτουμε την επιστολή αυτούσια:

"
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ-ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι
Είμαι ο Γιώργος Φλωράς επικεφαλής της προσπάθειας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ για τον ΟΑΕΕ.
Στα Κοινωνικά Ιατρεία της Ελλάδας προσέρχονται και συνάνθρωποι μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που ενώ είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών προς το Ταμείο. Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο θέμα των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ γιατί θεωρώ ότι μέσα από εσάς μπορούν να γίνουν γνωστές στους συνανθρώπους μας με μεγάλη ανάγκη.
Το θέμα είναι ότι πλέον με δικαστικές αποφάσεις δικαιώνονται οι εν λόγω ασφαλισμένοι και τους δίνουν τα δικαστήρια πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το πρόβλημα τους από τον ΟΑΕΕ ανεξάρτητα των οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ. Προτρέπω όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με οφειλές και προβλήματα υγείας να προσφύγουν στο δικαστήριο για να πάρουν με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ΟΑΕΕ.
Ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος στα δικαστήρια τα οποία υποχρεώνουν τον ΟΑΕΕ να παρέχει περίθαλψη (με ασφαλιστικά μέτρα) ανεξάρτητα οφειλής εισφορών. Ήδη υπάρχουν δυο αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων
 
Η πρώτη δικαστική απόφαση αφορά 95 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ στην Πάτρα για τους οποίους το δικαστήριο διέταξε τον ΟΑΕΕ να τους προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρότι οφείλουν εισφορές (διαθέσιμη εδώ http://oaee1.blogspot.gr/2014/05/662014-1.html).
Επίσης στις 29/4/2014 εκδόθηκε από το 9ο Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων με αριθμό 1246/2014 η οποία έκανε δεκτή εν όλω την δική μου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΟΑΕΕ. Η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί σε λίγες ημέρες αμέσως μόλις μας κοινοποιηθεί
Με την απόφασή του το Δικαστήριο υποχρεώνει τον ΟΑΕΕ όπως παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ασφαλισμένο, ανεξάρτητα του γεγονότος ότι αυτός οφείλει τις εισφορές του προς τον ΟΑΕΕ. Η απόφαση αφορά την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας που χρήζει εγχείρησης και ορίζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή.
Την σχετική νομική θεωρία στηρίζει η Γνωμοδότηση του Συνταγματολόγου κ. Μανιτάκη (κατεβάστε την γνωμοδότηση από εδώ http://oaee1.blogspot.gr/2014/02/4000000000.html ) η οποία βεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση παρανομεί στο θέμα ΟΑΕΕ αφού δεν παρέχει περίθαλψη σε όσους οφείλουν εισφορές ενώ οφείλει να το κάνει.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ-ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
Ο συνάνθρωπος μας θα πρέπει να απευθυνθεί στον δικηγόρο του, να του γνωστοποιήσει τις δυο αποφάσεις των δικαστηρίων και την Γνωμοδότηση Μανιτάκη και να του ζητήσει να του ετοιμάσει προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο καθώς και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για άμεση παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η διαδικασία για τα ασφαλιστικά μπορεί να κρατήσει 2-3 μήνες, αν ο ασθενής έχει άμεσο πρόβλημα μπορεί να ζητήσει προσωρινή διαταγή αμέσως με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων (εκδικάζεται αυθημερόν). Η ύπαρξη δυο αποφάσεων ήδη θα διευκολύνει το δικαστήριο στην θετική του απόφαση (η απόφαση εξαρτάται πάντα από τα προσωπικά δεδομένα του προσφεύγοντα και δεν είναι βέβαιη εξ ορισμού).
Με εκτίμηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 59 ΑΘΗΝΑ 10564
ΤΗΛ. 00302105232621 ΦΑΞ. 00302105236026 κιν. 6974910050    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...