Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών για την Παραβατικότητα Ανηλίκων

Η Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ, στο πλαίσιο δράσεων που εστιάζουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων και επαγγελματιών που απασχολούνται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υλοποιεί επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Παραβατικότητα Ανηλίκων».

Αξιοποιώντας την άμεση ανταπόκριση και τη θετική διάθεση που εκδηλώθηκε εξαρχής, τέθηκε μία νέα βάση συνεργασίας μεταξύ του φορέα της ΚΛΙΜΑΚΑ και του Γραφείου Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθηνών. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικής δράσης, απευθυνόμενης σε καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Το κύριο εκπαιδευτικό αντικείμενο του προγράμματος είναι η παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων ενώ οι θεματικοί άξονες διαμορφώθηκαν ως εξής:

 «Θεωρίες για τα αίτια της παραβατικότητας ανηλίκων-
Παράγοντες κινδύνου – Χρήση ουσιών κ ανήλικη παραβατικότητα»

 « Αναγνώριση συμπεριφορών, που υποδεικνύουν την
πιθανότητα εκδήλωσης παραβατικής συμπεριφοράς.»

 « Bulling (‘Νταηλίκι’, εκφοβιστική συμπεριφορά σε συνομήλικους) ».

 « Θεραπευτικές παρεμβάσεις – Ο ρόλος του εκπαιδευτικού».

 Οι εισηγήσεις που καλύπτουν τις θεματικές ενότητες του σεμιναρίου, πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας της ΚΛΙΜΑΚΑ ενώ ο συντονισμός γίνεται από την Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία του φορέα. Λόγω της αυξημένης δήλωσης ενδιαφερομένων, θεωρήθηκε σκόπιμο να ενταχθούν τμηματικά οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και το πρόγραμμα να υλοποιηθεί σε τρεις χρονικές φάσεις.

Ο πρώτος κύκλος πραγματοποιήθηκε από τις 18-11-2009 έως 26-11-2009,
ο δεύτερος κύκλος από τις 9-12-2009 έως 17-11-2009 και
ο τρίτος κύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 16-02-2010 έως 24-2-2010.

2 σχόλια:

  1. Eχω καταθέσει απ το μαρτιο στο ικα για σύνταξη αναπηρίας πότε θα πληρωθω 80 τις εκατό αναπηρία μπορείτε να με βοηθησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δυνατό σε καμία Κοινωνική Υπηρεσία, να γνωρίζει πότε το ΙΚΑ, ή οποιοσδήποτε άλλος συνταξιοδοτικός φορέας, σκοπεύει να ολοκληρώσει την εξέταση των δικαιολογητικών σας, για να πληρωθείτε.
      ΜΟΝΟ το ΙΚΑ θα μπορούσε να το γνωρίζει, με μεγάλη επιφύλαξη.

      Διαγραφή

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...