Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΑΣ: Με τη σύνταξη του Ιανουαρίου

Η έκτακτη οικονομική εισφορά (από 100 έως 300 ευρώ) του επιδόματος
κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους
με την σύνταξη του Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με τροπολογία
του υπουργείου Οικονομικών.


Δικαιούχοι του ΕΚΑΣ είναι συνταξιούχοι άνω των 60 ετών (εκτός των αγροτών
που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια).
Το ποσό του επιδόματος έχει ως εξής:

Για ατομικό εισόδημα έως 7.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 12.000€ –> 300€

Για ατομικό εισόδημα 7.001-8.500€ και οικογενειακό εισόδημα έως 14.500€ –> 200€

Για ατομικό εισόδημα 8.501-10.500€ και οικογενειακό εισόδημα έως 16.500€ –> 100€

Σημειώσεις:

Δεν τίθεται όριο ηλικίας σε όσους λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη με
ποσοστό αναπηρίας >67% και είναι δικαιούχοι λόγω θανάτου συζύγου.

Το ΕΚΑΣ είναι αφορολόγητο και δεν θα υπόκειται σε καμία κράτηση,
ούτε συμψηφίζεται με χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

16 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟ ΕΠΕΡΝΑ ΕΚΑΣ ΛΟΓΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΔΙΚΕΟΥΜΕ΄΄΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να το δικαιούστε θα πρέπει να πληρείτε τις πιό πάνω προϋποθέσεις. Αν δεν σας είναι σαφές ή έχετε άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να μας τις αναφέρετε ή να απευθυνθείτε στο υποκατάστημα του ΙΚΑ όπου ανήκετε και να ζητήσετε πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.ΕΙΜΑΙ 38 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ 80% ΑΝΑΠΗΡΙΑ.Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 575 ΕΥΡΩ.ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣ?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Παναγιώτη, προκειμένου να σας απαντήσουμε υπεύθυνα, θα πρέπει να γνωρίζουμε τον ασφαλιστικό φορέα που σας συνταξιοδοτεί. Αν π.χ. είναι το ΙΚΑ, τότε θα πάρετε ΕΚΑΣ από 100€ - 300€, ανάλογα με το ατομικό ή το οικογενειακό σας εισόδημα, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, πιό πάνω...
    Για οποιαδήποτε άλλη διευκρύνιση, στη διάθεσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα σας.Η νονα μου ειναι 82 ετων κι περνει συνταξη απο το ικα αναπηρικη με ποσοστο αναπηριας 67% στο ποσο των 770 περιπου ευρω. (συγνωμη αλλα δεν γνωριζω αυτη την στιγμη το ακριβες ποσο- αν ειναι απολυτος απαραιτητο μπορω να το μαθω). Ταυτοχρονα περνει ενοικιο απο ενα δυαρι που νοικιαζει 400 ευρω το μηνα και δηλωνει φιλοξενουμενη στην αδερφη της. Δεν εχει καποιο αλλο ακινητο στο ονομα της εκτος απο αυτο το δυαρι που το νοικιαζει.Εχει ενα αυτοκινητο 1000 κυβικων. Μεχρι τωρα επερνε κανονικα το εκας (η συνταξη της ειναι στα 770 περιπου ευρω μαζι με το εκας).Θα ηθελα να ρωτησω μηπως γνωριζετε αν υπαρχει κυνδινος για φετος να χασει το εκας λογω των 400 ευρω ενοικιου που περνει και τα δηλωνει κανονικα στην φορολογικη της δηλωση. Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε πολλούς δικαιούχους έκοψαν το ΕΚΑΣ, αλλά λένε ότι μπορείτε να υποβάλλετε νέα αίτηση (με εξουσιοδότηση, αν δεν πάει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος), για να εξετάσουν εκ νέου το θέμα του-της.
    Επειδή είναι λίγο ασαφή όλα αυτήν την περίοδο σχετικά με τέτοιου είδους παροχές και γίνονται πολλοί επαναπροσδιοροσμοί, θα σας πρότεινα να υποβάλλετε μια αίτηση στο ΙΚΑ και να δείτε τί θα σας απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μητέρα μου είναι συνταξιούχος ταπ ΟΤΕ ,σε ποια υπηρεσία θα πάω γιανα καταθέσω τα χαρτιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟ 1992 ΛΟΓΟ ΓΗΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ 86 ΧΡΟΝΩΝ(ΧΗΡΑ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 345 ΕΥΡΩ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΕΚΑΣ; ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ; ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γιαγιά σας δικαιούται το ΕΚΑΣ. Θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στον ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής που διαμένει.

      Διαγραφή
    2. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΟ ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!!! ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!! ΚΑΘΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ... ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ, ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΕΚΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    3. Θα σας πει ο ίδιος τι χρειάζεται να προσκομίσετε. Μπορεί να μην το γνώριζε, αλλά όταν ρωτήσει θα μάθει και τα δικαιολογητικά.

      Διαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ 92 ΧΡΟΝΩΝ(ΧΗΡΑ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 4860 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. 1) ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΚΑΣ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ, ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ; 2)ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ; ΥΠΟΨΙΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2012 ΦΕΤΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιούται ΕΚΑΣ, πρέπει να υποβάλει τα δικαιολογητικά της στον ανταποκριτή του ΟΓΑ, ο οποίος θα σας πει ποια είναι αυτά.

      Διαγραφή
  10. καλημερα σας.ειμαι γεν,06,08,1956 εχω 14 χρονια και 2 μηνες γερμανικα ,18 χρονια και 11 μηνες οαεε,ημουν στον οαεε μεχρι 12.12.2010,μου ειπαν απο τον οαεε οτι θα παρω συνταξη στα 60 μου αν εξαγορασω αλλα 3 χρονια συνολικα χρονια ασφαλησης 36,εχω δυο παιδια ,με διαταξεις του 2011.πειτε μου παρακαλω αν θα παρω την συνταξη μου στα 60 μου"και αν θα δικαιουμαι ΕΚΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έχετε μπερδευτεί.Δεν είμαστε παράρτημα του ΙΚΑ. Εκεί πρέπει να απευθυνθείτε.

      Διαγραφή

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...