Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα για Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία

Η 28η Απριλίου έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων στους χώρους απασχόλησης τους, πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων. Δυστυχώς δεν γίνονται όλα όσα απαιτούνται για την πρόληψη των ατυχημάτων και των ασθενειών λόγω εργασίας. Κάθε χρόνο καταγράφονται πέραν των 2 εκατομμυρίων θανάτων λόγω εργατικών ατυχημάτων. Επιπλέον, για κάθε θανατηφόρο ατύχημα, ανάλογα με το είδος της εργασίας, συμβαίνουν 500 έως 2000 τραυματισμοί. Οι ασθένειες λόγω επαγγέλματος (καρκίνος, καρδιοπάθειες, μεταδοτικές παθήσεις και άλλες) αποτελούν τη μεγαλύτερη μάστιγα που προκαλεί απώλεια ζωών στους εργαζομένους.

Οι αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων και ασθενειών στους εργαζομένους είναι πολλές. Η κούραση, η στέρηση ύπνου, η απροσεξία, οι πολλές ώρες εργασίας, τα λάθη, η μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας, η έκθεση σε τοξικές ουσίες είναι μερικοί από τους γενεσιουργούς παράγοντες, που αφαιρούν τη ζωή ή την υγεία σε πολλούς εργαζομένους.

Εκτιμάται ότι μπορούν να προλαμβάνονται 80% των ατυχημάτων και θανάτων που συμβαίνουν λόγω της εργασίας. Η αδράνεια και η αμέλεια στον τομέα αυτό, δημιουργούν τεράστιο ανθρώπινο πόνο και οικονομικό κόστος. Επιβάλλεται όλοι να αφυπνιστούν, να ενεργούν συνεχώς για τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία.
Όλοι γνωρίζουν τη σημασία ύπαρξης σωματικής και ψυχικής υγείας. Ωστόσο πόσοι πραγματικά, κάνουν υποχωρήσεις, από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, για να ωφελήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία;

Στον επαγγελματικό στίβο, όλοι προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο, να βελτιώνουν την μόρφωση, την εκπαίδευση, την απόδοση και την κερδοφορία τους. Μόνο ελάχιστοι κάνουν όσα χρειάζονται, για την προστασία της υγείας τους, από τους κινδύνους κάθε μορφής, που δυνατόν να δημιουργεί η απασχόληση τους. Ωστόσο, εάν χάσουμε την υγεία μας, δεν θα μπορούμε να δουλεύουμε και οι απώλειες μπορεί να είναι μη ανατρέψιμες ή τραγικές.

Πηγή: http://www.medlook.net/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...