Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Ημερίδα Σ.Κ.Λ.Ε.

O Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), σε συνέχεια των δράσεων του για την Ημέρα Δράσης της Κοινωνικής Εργασίας και το Κέντρο Υποδοχής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Αθήνα 9,84» (Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ:2103410794), και ώρες 9:00 έως 15:30.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του ρόλου της Κοινωνικής Εργασίας και των Κοινωνικών Λειτουργών στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Πολιτών ακολουθώντας τους στο δρόμο, με τη διττή σημασία της αποτελμάτωσης και της διεκδίκησης.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα αναλυθούν οι σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των πολιτών εξαιτίας των συνθηκών της περιόδου και θα επιχειρηθεί να κατατεθούν προτάσεις για νέες πρακτικές και προοπτικές στον χώρο της Πρόνοιας.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνικούς Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και άλλα στελέχη των Δήμων, Περιφερειών, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, ΜΚΟ, ΚΑΠΗ, Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Φορέων Υποστήριξης ΑμεΑ, Φορέων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μονάδων Απεξάρτησης, Φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας και άλλων κοινωνικών επιστημών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε όλους τους τομείς.

Οι θεματικές ενότητες των Εισηγήσεων διατρέχουν όλους τους καίριους τομείς άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής στη χώρα μας και αφορούν:
• Οικονομική κρίση, Κοινωνικό Κράτος και Κοινωνική Φροντίδα,
• Κοινωνική Πολιτική στην Τοπική & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Εφαρμογή προγράμματος Καλλικράτης,
• Πολίτες σε ανάγκη, Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και ο ρόλος του Κοινωνικού Λειτουργού

Η παρακολούθηση των εργασιών της Ημερίδας είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι εγγραφές για την παρακολούθηση της Ημερίδας θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 3/6/2011 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην οποία θα προηγούνται τα μέλη του ΣΚΛΕ και οι Υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων. Για την εγγραφή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε on line την αίτηση εγγραφή σας στην ιστοσελίδα του ΣΚΛΕ (www.skle.gr). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...