Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Θεραπευτικός Τουρισμός έτους 2011

       Το ΙΚΑ ανακοίνωσε για τους συνταξιούχους του ,καθώς και στους συνταξιούχους άλλων ασφαλιστικών Ταμείων που δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ότι μέσα στον ΙΟΥΛΙΟ 2011, θα διανεμηθούν τα Δελτία Θεραπευτικού Τουρισμού από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στους δικαιούχους του προγράμματος.

     Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι συνταξιούχοι που έχουν ανάγκη λουτροθεραπείας, ηλικίας άνω 60 ετών οι γυναίκες και άνω των 65 ετών οι άνδρες, των οποίων το ετήσιο συνολικό ατομικό καθαρό δηλωθέν εισόδημα , από οποιαδήποτε πηγή, δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και το οικογενειακό δεν υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, βάσει του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας.
Του κριτηρίου της ηλικίας εξαιρούνται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας.
     Με το πρόγραμμα αυτό επιδοτείται η διαμονή του δικαιούχου στη λουτρόπολη, από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για 12 ημέρες. Κάθε δικαιούχος μπορεί να συνοδεύεται και από ένα συνοδό μέλος (εφόσον υπάρχει διαθέσιμο δελτίο στην υπηρεσία) του οποίου η διαμονή επιδοτείται επίσης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

1. Βιβλιάριο ασθενείας δικαιούχου και συνοδού.
2. Συνταξιοδοτική απόφαση, προκειμένου για συνταξιούχους λόγω αναπηρίας.
3. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο δικαιούχου και συνοδού.
4. Παραπεμπτικό γιατρού μόνο για τον δικαιούχο, ότι χρήζει λουτροθεραπείας.
5. Εκκαθαριστικό εφορίας.
6. Απόδειξη προκαταβολής κράτησης ξενοδοχείου.

Πληροφορίες για τη διαδικασία χορήγησης των δελτίων Θεραπευτικού Τουρισμού στους δικαιούχους καθώς και σχετικό λεπτομερές ενημερωτικό φυλλάδιο θα παρέχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υποκ/των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...