Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Παροχή δωρεάν καρτών στα ΜΜΜ για ΑμεΑ

Ξεκίνησε η χορήγηση των καρτών απεριορίστων διαδρομών σε άτομα με αναπηρίες.
Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τις κάρτες τους από τα ΚΕΠ των δήμων και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Η κάρτα περιλαμβάνει τη δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς ΟΑΣΑ (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ), Προαστιακό Σιδηρόδρομο (από Μαγούλα έως σταθμό Αεροδρόμιο) και τη διακίνηση με έκπτωση 50 % στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και στο εσωτερικό δίκτυο του ΟΣΕ.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του νόμιμου εκπροσώπου του
2) Επικυρωμένο αντίγραφο γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής ή απόφαση αναπηρίας   ασφαλιστικού φορέα όπως ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κλπ σε επικυρωμένο φωτοαντίγραφο με παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67 % τουλάχιστον και χρόνο λήξης ή τελευταίο απόκομμα ΟΓΑ (μόνο για τους συνταξιούχους αναπηρίας από τον ΟΓΑ).
3) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ για το προηγούμενο οικονομικό έτος ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την εφορία για όσους δεν υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης.
4) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση του τόπου μόνιμης κατοικίας.
5) Δύο πρόσφατες φωτογραφίες ή τρεις εάν πρόκειται για τυφλούς ή άτομα που πάσχουν από Βαριά Νοητική Καθυστέρηση που δικαιούνται δελτίο συνοδού.
Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής (διπλής όψεως)
6)Ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας.
Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας απεριορίστων διαδρομών, αυτή θα πρέπει να προκύπτει με βεβαίωση από αστυνομική αρχή και επίδειξη του βιβλιαρίου ασθενείας στο οποίο σημειώνεται η επαναχορήγηση, χωρίς την εκ νέου προσκόμιση δικαιολογητικών.
Τα παλιά δελτία μετακίνησης του 2010 ισχύουν μέχρι 5 Αυγούστου 2011 ενώ η ανανέωση των δελτίων του 2011 γίνεται έως 31/12/2011.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με τα ΚΕΠ στο τηλ.: 1500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...