Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Χορήγηση τρίμηνης συνταγής σε ασφαλισμένους με χρόνιες παθήσεις

Στις 3/2/2012 ο αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανακοίνωσε πως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δίνεται η δυνατότητα στους ειδικευμένους ιατρούς που έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης για ασφαλισμένους του Οργανισμού, να χορηγούν ηλεκτρονική ή χειρόγραφη «επαναλαμβανόμενη συνταγή» τρίμηνης διάρκειας για παθήσεις της ειδικότητάς τους στους ασφαλισμένους που πάσχουν από χρόνιες παθήσειςκαι ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή.
 
Επίσης οι αγροτικοί ιατροί έχουν δυνατότητα να συνταγογραφούνγια χρονίως πάσχοντες ασφαλισμένους «επαναλαμβανόμενη συνταγή» τρίμηνης διάρκειας, μόνο βάσει γνωμάτευσης του ιατρού ειδικότητας. Η γνωμάτευση ισχύει για όσο χρόνο έχει καθορίσει ο γιατρός ειδικότητας και πάντως όχι πέραν της διετίας από την έκδοσή της.
Επισημαίνεται ότι η διάρκεια θεραπείας σε κάθε φύλλο επαναλαμβανόμενης συνταγής είναι έως 30 ημέρες, η οποία και αναγράφεται επί του σχετικού πεδίου για τις χειρόγραφες συνταγές. 

1 σχόλιο:

  1. Είναι κατανοητή η αγανάκτηση ενός άρρωστου ανθρώπου, ο οποίος πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια, επειδή έχουν καθυστερήσει πολύ να του καταβληθούν τα επιδόματά του.
    Παρ' όλα αυτά, δεν ξέρω αν βοηθάει να εξωτερικεύει αυτή του την αγανάκτηση με ακραίο τρόπο....
    Από την πρόνοια λένε ότι έως τέλους Ιουλίου θα κατατεθούν τα επιδόματα. Ας έχουμε στο νου μας ότι οι κατά τόπους πρόνοιες δεν έχουν τα χρήματα στα ταμεία τους, αναμένουν από το κράτος να τους τα δώσει, ώστε να τα διανείμουν.
    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα πληρωθούν οι δικσιούχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...