Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέα έντυπα αιτήσεων για την απονομή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου ανακοινώθηκαν από το ΙΚΑ.


Ανακοινώθηκαν από το ΙΚΑ τα νέα έντυπα αιτήσεων για την απονομή κύριας σύνταξης λόγω Γήρατος, Αναπηρίας και Θανάτου (Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. Αρ. 13/15.2.2012). Η αίτηση για απονομή σύνταξης λόγω αναπηρίας υποβάλλεται σε δύο αντίγραφα, σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα ή Παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον αιτούντα ή από νόμιμο εκπρόσωπό του, οπότε και απαιτείται θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του αιτούντος. 
Στο πλαίσιο των ενεργειών για την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και την εναρμόνισή τους με την ισχύουσα νομοθεσία, η Διοίκηση σχεδίασε νέα έντυπα αιτήσεων για την απονομή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος και αναπηρίας και την απονομή ή μεταβίβαση της κύριας σύνταξης λόγω θανάτου (Σ1, Σ2 και Σ3) από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τα οποία από την 1 Μαρτίου 2012, θα διατίθενται στους υποψήφιους συνταξιούχους από όλα τα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα, καθώς και μέσω της Ιστοσελίδας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (www.ika.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...