Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οικονομική Κρίση & Κοινωνική Εργασία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2012 Ημερίδα στο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» και ώρες από 15:00 έως 20:00 με θέμα «Οικονομική Κρίση και Κοινωνική Εργασία» η οποία συνδιοργανώνεται από τον ΣΚΛΕ και φορείς εκπαίδευσης και εφαρμογής της κοινωνικής εργασίας.

Η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας οξύνεται με συνεχή αύξηση της ανεργίας και των ομάδων του πληθυσμού που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές απαιτήσεις της καθημερινής τους ζωής. Ο υποσιτισμός, οι κακές συνθήκες στέγασης και διαβίωσης, η κατάθλιψη, οι απόπειρες αυτοκτονίας, τα προβλήματα υγείας στα παιδιά και τους εφήβους, η βία, η παραβατικότητα, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, οι κοινωνικές ανισότητες, οι παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η οικονομική μετανάστευση είναι μερικές από τις παραμέτρους που παρουσιάζουν κατακόρυφη ποσοστιαία άνοδο και επιδείνωση. Την ίδια στιγμή, η ζήτηση στις υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής φροντίδας αυξάνεται ενισχύεται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το μέλλον.

Σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο οι φορείς κοινωνικής εργασίας είναι απαραίτητο να διατυπώσουν απόψεις και προτάσεις για το ρόλο της κοινωνικής εργασίας στη διαμόρφωση πολιτικών που θα ενισχύσουν τους κοινωνικούς οργανισμούς και τις στρατηγικές ένταξης με την ανάπτυξη ενός δικτύου προστασίας των κοινωνικά αδύναμων ομάδων, οι οποίες σήμερα έχουν ανάγκη τις κοινωνικές υπηρεσίες περισσότερο από ποτέ. 

Στόχος της ημερίδας είναι λοιπόν να συζητηθούν αυτά τα θέματα, ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος της κοινωνικής εργασίας και των φορέων που εκπροσωπούν στην προάσπιση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πηγή: http://skle.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...