Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συνέδριο για την "Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης"


Συνέδριο με θέμα την «Ψυχοκοινωνική αποκατάσταση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης» διοργανώνεται την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 30 και 31 Μαρτίου, από την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), με τη συνεργασία της W.A.P.R και της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων επαγγελματίες του τομέα της Ψυχικής Υγείας απ’ όλη την Ελλάδα και εμπειρογνώμονες από 11 χώρες, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial, ενώ την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, θα δοθεί και συνέντευξη τύπου.
Στο συνέδριο θα παρευρεθεί και ο Andor László, Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών.



Οι κεντρικές ομιλίες θα γίνουν από την Dr. Lourdes Ladrido Ignacio, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Εταιρείας για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση με θέμα «Surviving the Storm: the Promotion of Well-being» και του Καθ. Γ. Σακκέλη, Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για την Κοινωνική Προστασία, την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη με θέμα «Η κρίση των Δημόσιων υπηρεσιών παροχής φροντίδας υγείας σε περίοδο κρίσης: Η παραβίαση των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Όπως σημειώνουν ειδικοί του τομέα της Ψυχικής Υγείας, η «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» βρίσκεται ακόμα μία φορά στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ενώ η παρακμή του κοινωνικού μοντέλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνδυασμό με την χρεοκοπία των πολιτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση διαμορφώνουν συνθήκες «ανθρωπιστικής κρίσης».

«Τα προβλήματα στην Ψυχική Υγεία είναι έντονα και έχουν να κάνουν τόσο με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, όσο και με περισσότερο εξειδικευμένα προβλήματα του χώρου»,σημειώνει, μιλώντας στο tvxs.gr, ο Παναγιώτης Χονδρός, ψυχολόγος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΠΑΨΥ και προσθέτει πως «υπάρχει ανάγκη για αλλαγή του μοντέλου παροχής φροντίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...