Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Kαθυστερήσεις στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Μεγάλη χρονική καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή του προνοιακού επιδόματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο από τους Δήμους, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει σημαντικές δυσκολίες στην επιβίωση των δικαιούχων ΑμεΑ, αφού, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτό το επίδομα αποτελεί τη μοναδική τους πηγή εσόδων.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει ότι "για το θέμα αυτό όπως και για σειρά ανάλογων ζητημάτων που έχουν προκύψει και απασχολούν τον αναπηρικό χώρο, προέβη έως και σήμερα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για τη μεταβίβαση των σχετικών κονδυλίων στους δήμους".
 
Τελικά, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος δεσμεύτηκε στον πρόεδρο της Ε.Σ.ΑμεΑ. Ι. Βαρδακαστάνη ότι τα προβλήματα που ενέκυψαν και στα οποία οφείλεται η καθυστέρηση μεταβίβασης των σχετικών κονδυλίων στους Δήμους, βαίνουν προς επίλυση τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα καταβληθούν τα επιδόματα στους δικαιούχους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...