Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Κατάργηση παραβόλου για μήνυση από θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Καταργήθηκε η υποχρέωση καταβολής του παράβολου για μήνυση, από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Έτσι, σύμφωνα με την παρ. 2 του Ν.4055/2012 «ορίζεται σαφώς πλέον ότι εξαιρούνται της ανωτέρω υποχρέωσης τα άτομα, που βάσει του Ν. 3226/2004, ορίζονται ως δικαιούχοι νομικής βοήθειας και υποβάλλουν μήνυση για τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και τα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από την εν λόγω ρύθμιση, ο παθών ή η παθούσα, που επεδίωκε τη δίωξη της αξιόποινης πράξης, προκειμένου να γίνει δεκτή από το δικαστήριο η μήνυση, όφειλε να καταθέσει παράβολο ύψους 100 ευρώ υπέρ του δημοσίου και πως σε περίπτωση μη καταβολής του παραβόλου η μήνυση απορριπτόταν ως απαράδεκτη.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θεωρεί ουσιαστική την αναμόρφωση της διαδικασίας, που πλέον συνδράμει στην καταπολέμηση του φαινομένου της βίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...