Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το αδιέξοδο πολλών πολιτών....!

Απευθύνθηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ ένας πολίτης 68 ετών ο κος Κ. Β., ο οποίος αντιμετωπίζει το εξής αδιέξοδο:
Είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ και το Μάιο του 2012 κατέθεσε τα δικαιολογητικά του για συνταξιοδότηση. Λίγες εβδομάδες μετά νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με οξύ καρδιακό επεισόδιο και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.
Επειδή οφείλει στον ΟΑΕΕ 28.500 € (από εισφορές και προσαυξήσεις), του ζητούν εγγράφως να πληρώσει τις 8.500 €, ενώ το ποσό των 20.000 € θα παρακρατείται από τη σύνταξή του.
Μην έχοντας κανέναν οικονομικό πόρο, τους ζήτησε, επίσης εγγράφως, να του παρακρατηθεί από τη σύνταξη που δικαιούται όλο το ποσό. Η απάντηση του ΟΑΕΕ, εκτός του ότι  ήταν αρνητική, τον ενημερώνουν ότι αν δεν καταβάλλει το ποσό των 8.500 € σε δύο μήνες, τότε θα πρέπει να καταβάλλει το σύνολο του ποσού (28.500 €)!
Απευθύνθηκε στη διοίκηση του ΟΑΕΕ και σε γραφεία διαφόρων πολιτικών, απ' ΄όπου αποκόμισε πολλές κενές υποσχέσεις.
Στην παρούσα φάση του έχει γίνει διακοπή του νερού, το ρεύμα το πληρώνει με χρήματα φίλων του και σιτίζεται ο ίδιος και η σύζυγός του, από χορηγίες.
Δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (επειδή δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερος), ενώ πρέπει να παίρνει πολλά φάρμακα και να υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις, λόγω του καρδιολογικού του προβλήματος.
Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ επικοινώνησε τόσο με τον ΟΑΕΕ, όσο και με την Πρόνοια.
Από τον ΟΑΕΕ μας έδωσαν επίσης αρνητική απάντηση, ενώ από την πρόνοια μας είπαν ότι εφ' όσον είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, άσχετα αν τον καλύπτει ή όχι ιατροφαρμακευτικά, δεν έχει το δικαίωμα να λάβει βιβλιάριο υγείας της πρόνοιας.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ :
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ;
ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΥΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...