Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Πολυτεκνικά Επιδόματα 2013Περίπου 420.000 οικογένειες δεν έχουν πάρει από 1/1/2013 τα πολυτεκνικά επιδόματα που λάμβαναν πολύτεκνοι και τρίτεκνοι αφού καταργήθηκαν από την 1.1.2013 .
Από την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου προβλεπόταν νέα πολυτεκνικά επιδόματα 500 ευρώ το χρόνο τα οποία έχουν νομοθετηθεί αλλά δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την διαδικασία της χορήγησής τους .

Τι προβλέπει ο νόμος για τα πολυτεκνικά επιδόματα των 500 ευρώ :
Θεσπίζεται από το 2013 στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο ειδικό Τριτεκνικό και Πολυτεκνικό Επίδομα το οποίο ορίζεται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί στους δικαιούχους.
Εκτός από το ενιαίο επίδομα στήριξης που θα δίνεται από το πρώτο παιδί οι πολυτεκνοι και οι τρίτεκνοι θα λαμβάνουν επίδομα κάθε χρόνο 500 ευρώ για κάθε παιδί.


Τα πολυτεκνικά επιδόματα των 500 ευρώ ο νόμος προβλέπει ότι θα δίνεται το δεύτερο εξάμηνο κάθε χρόνου αφού έχουν γίνει οι φορολογικές δηλώσεις του έτους ,άρα τα πολυτεκνικά επιδόματα θα δίνονται κάθε χρόνο μετά τον Αύγουστο επομένως προβλέπετε και το ίδιο για το 2013.
Επίσης δεν έχει καθοριστεί ούτε εάν το επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων  θα δίδεται ανά μήνα ή δίμηνο .Το νέο στοιχείο είναι ότι σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα χορηγείται και το πολυτεκνικό επίδομα από τον ΟΓΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...