Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Πολλοί επισκέπτες του blog της Κεντρικής Κοινωνικής Υπηρεσίας, θέτουν ερωτήματα που αφορούν το ποσοστό αναπηρίας που δίνουν τα ΚΕΠΑ, για διάφορες ασθένειες.
Προκειμένου να διευκολύνουμε τον υπολογισμό του ποσοστού αναπηρίας που πιθανόν να λάβουν από τα ΚΕΠΑ, παραθέτουμε το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά όλες οι ασθένειες, καθώς και το ποσοστό αναπηρίας που κατά προσέγγιση, χορηγείται.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι ασθένειες που αναφέρονται στο συγκεκριμένο ΦΕΚ, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΕ  ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, διότι η εξέλιξη αυτών των ασθενειών είναι διαφορετική στον κάθε ασθενή. Για το λόγο αυτό άλλωστε κρίνεται αναγκαία η αξιολόγηση των ασθενών από ιατρούς των ΚΕΠΑ. 

Όπως θα διαπιστώσετε ανατρέχοντας στο ΦΕΚ, στην κάθε ασθένεια αναφέρονται οι βλάβες που προκαλούνται στον οργανισμό, στα διάφορα στάδιά της, όπως και το εύρος του ποσοστού αναπηρίας που μπορεί να προκληθεί από αυτές.

http://www.ika.gr/gr/infopages/kepa/FEK_1506_B_4-5-2012.pdf

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα εχω διδυμα κοριτσακια εχουν διαγνωστει με ψυχωκινητικη καθηστερηση απο 4ετων σημερα ειναι 6.5 ετων.. Τις εχω παει στο κεδδυ,τις εχει δει παιδο ψυχιατρος, παιδοψυχολογος, αναπτυξιολογος η διαγνωση ιδια. Πηγα να τις κανω τεστ νοημοσυνης 2φορες δεν συνεργαστηκαν και το τεστ διεκοπη. Δικαιουμαι καποιο ποσοστο αναπηριας για τα κοριτσια, αξιζει ο κοπος να τα καταθεσω.ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά δικαιούνται επίδομα αναπηρίας.Από το ΚΕΔΔΥ θα σας δώσουν βεβαίωση και θα την καταθέσετε να περάσουν από ΚΕΠΑ. Κατόπιν θα καταθέσετε τη γνωμάτευση με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στην πρόνοια.

      Διαγραφή

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...