Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Ανανέωση Βιβλιαρίου Υγείας ΙΚΑ με 50 ημέρες ασφάλισης 
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στα Τμήματα Μητρώου των Υποκαταστημάτων για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας , ενημερώνει ότι:
προωθείται διάταξη σύμφωνα με την οποία μειώνεται από 100 σε 50 ημέρες ασφάλισης που απαιτείται για ανανέωση βιβλιαρίου υγείας από 01/03/2013 έως 28/02/2014.
Επίσης παρά το γεγονός ότι παραμένει σε ισχύ η διαδικασία αποστολής ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους, διαπιστώνεται ότι ο κύριος όγκος των ανανέωσεων βιβλιαρίων υγείας μετατοπίστηκε στα Υποκαταστήματα. Αυτό οφείλεται κυρίως:
1. Στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ειδικότερα, στην αδυναμία πολλών ασφαλισμένων να συμπληρώσουν τις 100 ημέρες ασφάλισης μέχρι τον Σεπτέμβριο που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική αποστολή ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας
2. Στην αδυναμία παραλαβής των ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας και την επιστροφή τους στο ΙΚΑ, λόγω παύσης λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων (δεδομένου ότι οι ετικέτες αποστέλλονται στους ασφαλισμένους μέσω των εργοδοτών).
3. Στη μεγάλη προσέλευση ασφαλισμένων για θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης:
Υπενθυμίζει καταρχήν τις οδηγίες που έχουν δοθεί επανειλημμένα για τη θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων υγείας σύμφωνα με τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων ή τέκνα κάτω των 18 ετών και προσκομίζουν στις υπηρεσίες υγείας και τα δύο βιβλιάρια. (Εγκ. ΙΚΑ 78/2002, Γ.Ε Α11/45/103-2006)
Αποφασίζει την παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων που λήγουν 28/02/2013 μέχρι 31/03/2013 για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

4 σχόλια:

 1. Αγαπητοί κύριοι, θα ήθελα να με πληροφορήσετε για το ποιά είναι η αρμόδια υπηρεσία, που μπορεί να πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη ρέματος σε συγκεκριμένη περιοχή του Δ Μαραθώνα.
  Ευχαριστώ.
  Με εκτίμηση
  Νικ.Μπάμπαλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Μπάμπαλη,
   οι πληροφορίες που ζητάτε είναι πολεοδομικού ενδιαφέροντος. Το blog μας ασχολείται με κοινωνικοπρονοιακά θέματα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια, για την περιοχή, πολεοδομία.

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα σας!

  Είμαι άνεργη από το 2009, είμαι 29 ετών και στις 30/11 έληξε το 1ο εξάμηνο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανέργους 29-55 ετών που δικαιούμαι. Δεν έχω πάει να ανανεώσω το βιβλιάριο, χρειάζεται; Διάβασα ότι έχει δοθεί παράταση μέχρι 28/02/2014 στα βιβλιάρια ανέργων 29-55 ετών, ισχύει και για εμένα αυτό ή πρέπει να πάω να ανανεώσω το βιβλιάριο; Σας ευχαριστώ πολύ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...