Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Πιστοποιητικά υγείας για την εγγραφή μαθητών στο σχολικό έτος 2013-2014.Ως γνωστόν, είναι υποχρεωτική η εξέταση των μαθητών από ιατρούς, οι οποίοι χορηγούν πιστοποιητικά υγείας, προκειμένου να εγγραφούν οι μαθητές στο σχολείο τους. 
Το Υπουργείο Υγείας, με επείγουσα εγκύκλιό του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, προωθεί την διευκόλυνση της διαδικασίας χορήγησης για τα πιστοποιητικά Υγείας για την εγγραφή των μαθητών στις δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014.
Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται άμεσα, με ευθύνη των διοικητών των Υ.Πε, κλιμάκια Ιατρών με ειδικότητες Οδοντιάτρων, Καρδιολόγων, Οφθαλμιάτρων και κατά περίπτωση Παιδιάτρων, που θα εξυπηρετούν τους προσερχόμενους γονείς, με κατάλληλο προγραμματισμό, στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, καθώς και στα κέντρα υγείας.
Ως περίοδος εξυπηρέτησης των οικογενειών και των μαθητών-τριών ορίζονται οι μήνες Απρίλιος-Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013.
Σημειώνεται ότι και η διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ θα μεριμνήσει για τη συγκρότηση κλιμακίων ιατρών αναλόγων ειδικοτήτων, στις Νομαρχιακές και Τοπικές Μονάδες Υγείας (πρώην ΙΚΑ), καθώς και τις υπηρεσίες υγείας του Οργανισμού που λειτουργούν στα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η συγκρότηση των ανωτέρω κλιμακίων ή απουσιάζει κάποια ειδικότητα ιατρού, μπορούν οι μαθητές να εξυπηρετούνται από το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του  Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν την κατά περιόδους εκδήλωση ενδιαφέροντος  για την δωρεάν χορήγηση Πιστοποιητικών Υγείας από ιδιώτες ιατρούς οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε δυσπρόσιτες νησιωτικές και αγροτικές περιοχές της χώρας, αποφασίστηκε οι Διοικήσεις των Ιατρικών Συλλόγων σε όλη την Επικράτεια, με τον συντονισμό της Διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, να μεριμνήσουν για την ανάπτυξη Δικτύου Ιδιωτών Ιατρών (Δ.Ι.Ι) σε εθελοντικό επίπεδο.
Ως περίοδος εξυπηρέτησης των οικογενειών και των μαθητών-τριών από το Δίκτυο Ιδιωτών Ιατρών ορίστηκε η περίοδος Απρίλιος-Οκτώβριος 2013.
Η εν λόγω ενέργεια αποσκοπεί στην συνέχιση και προπαντός ενίσχυση της ανάλογης πρότυπης διαδικασίας του περασμένου έτους, με στόχο την απλοποίηση έκδοσης ενός ενιαίου πιστοποιητικού για τους μαθητές, διευκολύνοντας τους οικονομικά ασθενέστερους γονείς και αποσυμφορώντας τις υπηρεσίες Υγείας.

2 σχόλια:

  1. Εχω τελειωσει το λυκειο ειχα παει σε ενα τει αλλα σταματησα εδω κ 4χρονια τι δικαιολογητικα χρειάζονται για καρτα ανεργιας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταβείτε στην ανάρτηση με τίτλο " Εγγραφή στον ΟΑΕΔ: Γιατί είναι απαραίτητη η κάρτα ανεργίας, Διαδικασία, Δικαιολογητικά". Εκεί θα βρείτε τις απαντήσεις σας.

      Διαγραφή

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...