Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Αλλαγές στις δόσεις και στους όρους για εξόφληση των οφειλών .

 Αφορά τους όρους εξόφλησης των οφειλών  και συγκεκριμένα όσοι  χρωστούν έως 5000 ή 10000 ευρώ θα πληρώσουν την οφειλή σε απεριόριστες δόσεις, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, χωρίς ελάχιστο ποσό καταβολής. 
Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τα μέσα να αποπληρώσουν την υποχρέωση, ενώ όσοι οφείλουν πάνω από 50.000 ευρώ μόνο με την υπογραφή λογιστή και συνεγγυητών θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Μάλιστα, για τους οφειλέτες ποσών άνω των 300.000 θα υπάρχει υποχρέωση να προσκομίζουν και εμπράγματες εξασφαλίσεις.
 
Στη νέα ρύθμιση προβλέπεται και μείωση των προσαυξήσεων, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής. Θα ξεκινούν από 20% για όσους καταβάλλουν τα χρέη τους σε 48 δόσεις και θα κλιμακώνονται έως το 50%, για όσους πληρώσουν τα χρέη τους σε μία δόση.


Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 από τις Περιφερειακές Ενότητες (εκτός της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ...