Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Κοινωνικοπρονοιακά θέματα για τα νησιά των Κυκλάδων

Η ΚΛΙΜΑΚΑ μεταξύ των άλλων της προγραμμάτων, διατηρεί Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε νησιά των Ν.Α. Κυκλάδων (Νάξο, Σαντορίνη, Ίο, Σίκινο, Αμοργό).
Η Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ, προκειμένου να διευκολύνει το σημαντικό έργο που επιτελείται από τις Κινητές μας Μονάδες Ψ.Υ. στα νησιά των Ν.Α. Κυκλάδων, αναζήτησε πληροφορίες που αφορούν κοινωνικοπρονοιακά ζητήματα και που ενδέχεται να φανούν χρήσιμα στη συναλλαγή με τους επωφελούμενους των υπηρεσιών της ΚΛΙΜΑΚΑ, στα νησιά αυτά.

Κατόπιν συνεργασίας με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Σύρου, συγκεντρώσαμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις εξής διαδικασίες:

  1. Έκδοση ή Ανανέωση βιβλιαρίου υγείας ανασφαλίστων και χορήγησης πιστοποιητικού Κοινωνικής Προστασίας
  2. Χορήγηση επιδόματος απροστάτευτων παιδιών
  3. Χορήγηση εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος
  4. Ένταξη στο πρόγραμμα ανασφάλιστων και έμμεσα ασφαλισμένων αναπήρων
  5. Χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (επίδομα ενοικίου)
Τα δικαιολογητικά αυτά σας τα παραθέτουμε πιο κάτω με τον τίτλο: "Δικαιολογητικά για κοιονωνικοπρονοιακά θέματα του Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ".
Αναφορικά με τη χορήγηση γνωμάτευσης από Υγειονομική Επιτροπή, η διαδικασία διαφοροποιείται στα νησιά των Κυκλάδων καθώς ο ενδιαφερόμενος δε χρειάζεται να παραστεί ο ίδιος στη επιτροπή αλλά αποστέλλει ταχυδρομικώς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

- επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας,

- ιατρική γνωμάτευση υπογεγραμμένη από διευθυντή δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος
- μία απλή αίτηση στην οποία να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία και η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του αιτούντος καθώς και ο λόγος για τον οποίο αιτείται τη χορήγηση γνωμάτευσης από την Υγειονομική Επιτροπή.



Τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά αποστέλλονται στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Νομού Κυκλάδων

Διεύθυνση Υγείας Πρόνοιας Σύρου για Α’ βάθμια Υγειονομική Επιτροπή

Ερμούπολη Σύρου

ΤΚ 84100

(Τηλ. Επικοινωνίας 22810 87286)



Εναλλακτικά, ο ενδιαφερόμενος αντί για να τα αποστείλει ταχυδρομικώς μπορεί να καταθέσει τα ίδια δικαιολογητικά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του δήμου που ανήκει, το οποίο αναλαμβάνει την προώθησή τους στην αρμόδια υπηρεσία.








3 σχόλια:

  1. ειμαι 56 χρονων,ανεργος-ανασφαλιστος και απορος και χαρακτηρισμενος χρηστης και με διωξεις και καταδικες και απολυτηριο στρατου λογω διαταραχων και χρησης ουσιων και φορεας ηπατιτιδας βητα και προσφατα και σε,εχω καψει τον δεξιο μεσο,δερμα-κ ρεας και τενωντα απο οβερντοουζ,εχω ενσημα του ικα απο το 1974 μεχρι και πριν 3 χρονια,οσο μου δινανε δουλεια,προσπαθω να ανανεωσω το βιβλιαριο μου να παω για εξετασεις και μου ζητατε 70 χαρτια και 60 υπευθυνες δηλωσεις και δηλωση μετα νοιας και και και και με εχετε οδηγησει στην εξα θλιωση και δεν παιρνω και δεν εχω παρει κανενα επιδομα και ουτε ζηταω ελεημοσυνη.Ελεος,ελληνας πολιτης ειμαι και απευθυνομαι στη Προνοια και συ γνωμη για την ενοχληση και η μονη επιλογη που μου αφηνετε και με ωθειτε,ειναι να πλακωθω στην πρεζα και να παω στον Ο.ΚΑ.ΝΑ για εξετασεις.Ευχα ριστω την Σοσιαλιστικη Προνοια,που οπως ειπε και ο Γιωργος,ειναι πρωτα ο πολιτης....καντε μας ολους πρεζακια να ησυχασετε κι εσεις κι εμεις...και συγνωμη που ζω ακομα....!!!Εσεις,για ποιο λογο υπαρχετε αληθεια???? Μποφιλιος Γιαννης Ελλην και μη κλεφτης και μαλλον ... πολυυυυυυυυ ρομαντικος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βιβλιαριο ζηταω κι οχι να μου χαρισετε Ολυμπιακο ακινητο,αν κι αυτο ειναι ποιο ευκολο ως φαινεται και νομιζα οτι η Προνοια ειναι .. Προνοια κι οτι το ανεργος-απορος-ανασφαλιστος,με απολιτηριο στρατου λογω χρονιας ψυχοταδε και τοξικομανειας και τα αποφυλακιστηρια και το οτι εχω καψει τον δεξιο μεσο,ενω ... κοιμομουν κι οτι δεν εχω παρει ποτε επιδομα κι οτι εχω ολες τις ηπατιτηδε ς κι οτι ζω στην εξαθλιωση,θαταν αρκετο.Δεν πειραζει κι η πρεζα που με ξαναστελνετε,φαρμακο ειναι....κι ας ειπε ο Γιωργος-πρωτα ο πολιτης!!! Φαντασου να μην τολεγε,θα μας εκτελουσατε...αλλα με ... Προνοια.Μποφιλιος Γιαννης και δυστυχως Ε λλην παρ*ολα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το σχόλιό σας φαίνεται ότι είστε σε αδιέξοδο με τα θέματα υγείας σας και τους τρόπους που πρέπει να τα διαχειριστείτε. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας παρέχουμε κάθε βοήθεια, αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας. Το τηλέφωνο που μπορείτε να καλείτε την Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία της ΚΛΙΜΑΚΑ, είναι: 2103417160-3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έκδοση Ηλεκτρονικής Κάρτας Μ.Μ.Μ. για Ανέργους και Α.με.Α.

Οι άνεργοι καθώς και τα Α.με.Α., ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης , θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένο...